
Lečna solata z rdečo papriko
Lečna solata z rdečo papriko

Sestavine
- 400 g kuhane leče
- 5 pečenih rdečih paprik (iz kozarca)
- pest rdečih redkvic
- pest oliv
- 2 žlici balzamičnega kisa
- 4 žlice oljčnega olja
- nekaj listov zelene solate
- 150–200 g sira feta
- sol
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 400 g kuhane leče
- 5 pečenih rdečih paprik (iz kozarca)
- pest rdečih redkvic
- pest oliv
- 2 žlici balzamičnega kisa
- 4 žlice oljčnega olja
- nekaj listov zelene solate
- 150–200 g sira feta
- sol
Postopek
Pečeno papriko narežemo na večje kose. Redkvice operemo in narežemo na manjše rezine. V dovolj veliko skledo damo lečo, papriko, redkvice, olive, nato vse skupaj začinimo z oljem in kisom, dobro premešamo in solimo.
Liste zelene solate očistimo, operemo in položimo na velik krožnik. Po listu razporedimo lečno solato in vse skupaj posujemo še s koščki sira feta.
Nasvet
Namesto leče lahko uporabimo tudi kuhan fižol.