© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Lazanja s šampinjoni

Lazanja s šampinjoni

Čas priprave /
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 do 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Lazanja s sampinjoni

Sestavine

  • 25 dag listov za lasagne
  • 50 dag mešanega mletega mesa
  • 4 žlice oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • šopek peteršilja
  • velika čebula
  • 3 stroki česna
  • 40 dag paradižnika
  • 40 dag šampinjonov
  • žlica paradižnikove mezge
  • žlica origana
  • maslo za model in pokapanje

omaka

  • 6 dag gladke moke
  • 6 dag masla
  • 1 l mleka
  • lovorov list
  • vejica timijana
  • 10 dag naribanega parmezana

Sestavine

  • 25 dag listov za lasagne
  • 50 dag mešanega mletega mesa
  • 4 žlice oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • šopek peteršilja
  • velika čebula
  • 3 stroki česna
  • 40 dag paradižnika
  • 40 dag šampinjonov
  • žlica paradižnikove mezge
  • žlica origana
  • maslo za model in pokapanje

omaka

  • 6 dag gladke moke
  • 6 dag masla
  • 1 l mleka
  • lovorov list
  • vejica timijana
  • 10 dag naribanega parmezana

Postopek

1

Šampinjone očistimo, operemo in narežemo na ne pretanke rezine. Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Česen olupimo in narežemo na rezinice. Peteršilj operemo in drobno sesekljamo. Paradižnik hitro potopimo v vrelo vodo, splaknemo s hladno vodo, ga olupimo in grobo nasekljamo.

2

Za bešamelno omako rahlo zarumenimo moko na maslu, zalijemo z mlekom in z metlico za sneg gladko zmešamo. Začinimo s soljo, poprom, lovorom in timijanom ter na majhnem ognju kuhljamo 25 minut. Omako pretlačimo skozi gosto sito.

3

Liste za lazanjo skuhamo al dente, oplaknemo z mrzlo vodo in osušimo na kuhinjskem prtiču.

4

Mleto meso začinimo s soljo, poprom in origanom. V dovolj veliki ponvi segrejemo olje in čebulo svetlo prepražimo. Dodamo meso, ki ga tudi popražimo, nato pa dodamo česen, paradižnik, paradižnikovo mezgo, peteršilj in šampinjone. Kuhljamo pol ure, da se ragu zgosti, po potrebi še malo začinimo s soljo in poprom.

5

Pečico segrejemo na 200 °C. Dno ognjevarnega modla, ki smo ga premazali z maslom, prekrijemo z bešamelno omako, nanjo zložimo kuhane in osušene liste testa. Nato izmenjaje sledijo plasti bešamela, raguja in parmezana . Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vseh sestavin. Zadnja plast naj bo iz raguja in bešamela. Posipamo z naribanim parmezanom in pokapamo z razpuščenim maslom. Lazanjo pečemo v pečici (na spodnjem vodilu) 40 minut, da se naredi zlatorjava skorja. Še v modlu jo narežemo na primerne kose.

Priljubljeni recepti

Solata iz Nice s tuninimi pogačicami

Nadokusna in nasitna solata

40 min
Enostavno

Nadevane telečje prsi s čemažem in ostrigarji

Spomladanska nadevana pečenka

2 h 45 min
Zahtevno

Jagnječje kroglice na nabodalih

Pikantna jagnječja poslastica

Enostavno

Čokoladna torta

Čudovito sočna, bogata, božanska. Naša najljubša čokoladna torta!

2 h
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.