
Kaj boste skuhali danes?
Solata iz paradižnika, lubenice in sira feta z metinim prelivom
Vsestranska poletna priloga
Solata iz paradižnika, lubenice in sira feta z metinim prelivom
Vsestranska poletna priloga

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- ¼ žličke čilija
- 2 žlici nasekljane mete
- 4 paradižniki
- 500 g lubenice
- 200 g sira feta
- sol
- poper

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- ¼ žličke čilija
- 2 žlici nasekljane mete
- 4 paradižniki
- 500 g lubenice
- 200 g sira feta
- sol
- poper
Postopek
Za preliv zmešamo olje, kis, čili, meto, sol in poper.
Paradižnik narežemo na koščke. Lubenici odstranimo semena in jo narežemo na koščke. Vse skupaj damo v skledo in polijemo s prelivom ter pustimo stati 10 minut, da se solata prepoji. Nežno vmešamo nadrobljen sir feta in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dvakrat pečena svinjska potrebušina in žametna omaka iz čebule in jabolk
Vaše brbončice še niso okusile kaj tako slastnega!
Vaniljev medeni jogurt z malinami
Tunin namaz s kaprami
Tunin namaz diši po morju. Pričarajte si obučtek ležernega poletnega poznega zajtrka na dopustu v vseh letnih časih.