
Kaj boste skuhali danes?
Topla pirina solata z dimljeno postrvjo in brokolijem
Topla pirina solata z dimljeno postrvjo in brokolijem

Sestavine
- 250 g brokolija (cvetki in tanka stebla)
- 150 g dimljene postrvi (brez kosti in kože)
- 120 g pire za hitro pripravo
- 1 žlica nasekljanega peteršilja
- sok 1 pomaranče
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlička vloženega hrena
- sol
- 1 žlička limonovega soka (po želji)
- pest vodne kreše (po želji)

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 250 g brokolija (cvetki in tanka stebla)
- 150 g dimljene postrvi (brez kosti in kože)
- 120 g pire za hitro pripravo
- 1 žlica nasekljanega peteršilja
- sok 1 pomaranče
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlička vloženega hrena
- sol
- 1 žlička limonovega soka (po želji)
- pest vodne kreše (po želji)
Postopek
Piro 20 minut odkrito kuhamo v vreli vodi, da se zmehča. Medtem očistimo brokoli in ga v slanem kropu kuhamo največ 10 minut, da ostane še nekoliko čvrst. Dimljeno postrv natrgamo na večje kose.
Kuhano piro stresemo v skledo (morebitno odvečno vodo odlijemo) in nežno primešamo brokoli, kose postrvi in nasekljan peteršilj. Za preliv zelo močno zmešamo oljčno olje, pomarančni sok, sol in hren, da nastane emulzija (če je pomaranča presladka, dodamo nekaj kapljic limone). Preliv prelijemo po topli pirini solati in rahlo premešamo, po želji dodamo tudi lističe vodne kreše.
Nasvet
Kuhanje pire
Piro pred kuhanjem čez noč namočimo, nato jo kuhamo 50 do 60 minut, da se zmehča. Lahko pa kupimo piro za hitro pripravo, ki je ni treba namakati in se skuha že v 20 do 30 minutah.
Pirini kalčki
Nakaljeno žitno zrnje ima večjo vitaminsko vrednost kot celo in je laže prebavljivo. Za kalčke zdrava oluščena (kemično neobdelana) semena izpostavimo svetlobi, da se razvije klorofil. S kalčki lahko nato obogatimo juhe, solate in druge jedi.
Priljubljeni recepti
Rabarbarini kvadrati z ovsenimi kosmiči
Mehiška paradižnikova solata pico de gallo
Klasična mehiška solata je odlična za fajite in priloga steakom z žara
Pečena buča s smetano, timijanom in parmezanom
Pečena buča s smetano in parmezanom bo navdušila ljubitelje fondijev in jeseni. Odlično se obnese kot prigrizek za zabave.