
Testenine s puranjo bolonjsko omako
Testenine s puranjo bolonjsko omako

Sestavine
- 400 g mletega puranjega mesa
- 2 žlički rastlinskega olja
- 1 velika čebula
- 1 velik korenček
- 3 stebla zelene
- 3 stroki česna
- 250 g šampinjonov
- ščep sladkorja
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 2 pločevinki (vsaka 400 g) nasekljanega paradižnika
- 4 dl piščančje jušne osnove
- ½ žličke suhega origana
- ½ žličke suhe bazilike
- sol
- poper
- 500 g polnozrnatih kratkih testenin
- sveži listi bazilike (po želji) za okras

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 400 g mletega puranjega mesa
- 2 žlički rastlinskega olja
- 1 velika čebula
- 1 velik korenček
- 3 stebla zelene
- 3 stroki česna
- 250 g šampinjonov
- ščep sladkorja
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 2 pločevinki (vsaka 400 g) nasekljanega paradižnika
- 4 dl piščančje jušne osnove
- ½ žličke suhega origana
- ½ žličke suhe bazilike
- sol
- poper
- 500 g polnozrnatih kratkih testenin
- sveži listi bazilike (po želji) za okras
Postopek
Segrejemo veliko ponev z dnom proti sprijemanju in na suho popražimo mleto meso, da se rjavo obarva. Meso damo na krožnik in ga prihranimo za pozneje.
Zelenjavo očistimo in nasekljamo. V ponev dodamo olje in na njem približno 10 minut pražimo čebulo, korenček in zeleno, da se zmehčajo. Po potrebi dodamo kanček vode. Dodamo gobe in česen ter pražimo še nekaj minut, nato dodamo sladkor in paradižnikovo mezgo ter segrevamo še minuto. Omako mešamo, da se ne prime.
Dodamo paradižnik, mleto meso in jušno osnovo ter začinimo z origanom, baziliko, soljo in poprom. Kuhamo vsaj 20 minut, lahko tudi dlje, da se omaka zgosti.
Medtem v slanem kropu skuhamo testenine, jih odcedimo in zmešamo z omako. Pred postrežbo jed okrasimo z listi sveže bazilike.
Nasvet
Mleto meso iz puranjih prsi vsebuje manj maščobe kot meso iz beder, zato izberite prsi, če želite zmanjšati količino maščob.