Kaj boste skuhali danes?
Testenine s puranjo bolonjsko omako
Testenine s puranjo bolonjsko omako
Sestavine
- 400 g mletega puranjega mesa
- 2 žlički rastlinskega olja
- 1 velika čebula
- 1 velik korenček
- 3 stebla zelene
- 3 stroki česna
- 250 g šampinjonov
- ščep sladkorja
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 2 pločevinki (vsaka 400 g) nasekljanega paradižnika
- 4 dl piščančje jušne osnove
- ½ žličke suhega origana
- ½ žličke suhe bazilike
- sol
- poper
- 500 g polnozrnatih kratkih testenin
- sveži listi bazilike (po želji) za okras
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 400 g mletega puranjega mesa
- 2 žlički rastlinskega olja
- 1 velika čebula
- 1 velik korenček
- 3 stebla zelene
- 3 stroki česna
- 250 g šampinjonov
- ščep sladkorja
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 2 pločevinki (vsaka 400 g) nasekljanega paradižnika
- 4 dl piščančje jušne osnove
- ½ žličke suhega origana
- ½ žličke suhe bazilike
- sol
- poper
- 500 g polnozrnatih kratkih testenin
- sveži listi bazilike (po želji) za okras
Postopek
Segrejemo veliko ponev z dnom proti sprijemanju in na suho popražimo mleto meso, da se rjavo obarva. Meso damo na krožnik in ga prihranimo za pozneje.
Zelenjavo očistimo in nasekljamo. V ponev dodamo olje in na njem približno 10 minut pražimo čebulo, korenček in zeleno, da se zmehčajo. Po potrebi dodamo kanček vode. Dodamo gobe in česen ter pražimo še nekaj minut, nato dodamo sladkor in paradižnikovo mezgo ter segrevamo še minuto. Omako mešamo, da se ne prime.
Dodamo paradižnik, mleto meso in jušno osnovo ter začinimo z origanom, baziliko, soljo in poprom. Kuhamo vsaj 20 minut, lahko tudi dlje, da se omaka zgosti.
Medtem v slanem kropu skuhamo testenine, jih odcedimo in zmešamo z omako. Pred postrežbo jed okrasimo z listi sveže bazilike.
Nasvet
Mleto meso iz puranjih prsi vsebuje manj maščobe kot meso iz beder, zato izberite prsi, če želite zmanjšati količino maščob.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pikantna mediteranska juha
Slastna juha polna mediteranskih dobrot s špageti
Čokoladna torta iz palačink
Špinačni njoki s skuto
Špinača vsebuje toliko dobrega, da je na naših krožnikih ni nikoli preveč. Uživajte v njej!