© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Testenine s puranjo bolonjsko omako

Testenine s puranjo bolonjsko omako

Čas priprave 55 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
testenine-s-puranjo-bolonjsko-omako_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 400 g mletega puranjega mesa
  • 2 žlički rastlinskega olja
  • 1 velika čebula
  • 1 velik korenček
  • 3 stebla zelene
  • 3 stroki česna
  • 250 g šampinjonov
  • ščep sladkorja
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 2 pločevinki (vsaka 400 g) nasekljanega paradižnika
  • 4 dl piščančje jušne osnove
  • ½ žličke suhega origana
  • ½ žličke suhe bazilike
  • sol
  • poper
  • 500 g polnozrnatih kratkih testenin
  • sveži listi bazilike (po želji) za okras
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 400 g mletega puranjega mesa
  • 2 žlički rastlinskega olja
  • 1 velika čebula
  • 1 velik korenček
  • 3 stebla zelene
  • 3 stroki česna
  • 250 g šampinjonov
  • ščep sladkorja
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 2 pločevinki (vsaka 400 g) nasekljanega paradižnika
  • 4 dl piščančje jušne osnove
  • ½ žličke suhega origana
  • ½ žličke suhe bazilike
  • sol
  • poper
  • 500 g polnozrnatih kratkih testenin
  • sveži listi bazilike (po želji) za okras

Postopek

1

Segrejemo veliko ponev z dnom proti sprijemanju in na suho popražimo mleto meso, da se rjavo obarva. Meso damo na krožnik in ga prihranimo za pozneje.

2

Zelenjavo očistimo in nasekljamo. V ponev dodamo olje in na njem približno 10 minut pražimo čebulo, korenček in zeleno, da se zmehčajo. Po potrebi dodamo kanček vode. Dodamo gobe in česen ter pražimo še nekaj minut, nato dodamo sladkor in paradižnikovo mezgo ter segrevamo še minuto. Omako mešamo, da se ne prime.

3

Dodamo paradižnik, mleto meso in jušno osnovo ter začinimo z origanom, baziliko, soljo in poprom. Kuhamo vsaj 20 minut, lahko tudi dlje, da se omaka zgosti.

4

Medtem v slanem kropu skuhamo testenine, jih odcedimo in zmešamo z omako. Pred postrežbo jed okrasimo z listi sveže bazilike.

Nasvet

Mleto meso iz puranjih prsi vsebuje manj maščobe kot meso iz beder, zato izberite prsi, če želite zmanjšati količino maščob.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.