
Sestavine
- 250 g puyske ali druge zelene leče
- sok ½ limone in ½ limete
- 1 žlica jabolčnega kisa
- 1 rdeča čebula
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 strok česna
- 2 žlici mangovega čatnija
- pest koriandra
- 250 g češnjevih paradižnikov
- 100 g mlade špinače
- sol
- poper
Preberite tudi

Umetnost BBQ – gotovo je, ko je gotovo!
Low&slow BBQ način priprave hrane zahteva svoj čas, ki nas bogato nagradi z okusno pojedino. Bližnjic pa ni.

Polenta: Vse, kar morate vedeti o sortah in pripravi
Rumena, rdeča in bela polenta je nahranila generacije naših prednikov. Briški otroci so stali v vrsti, da bi dobili "škurjo od polente". Jo še znamo skuhati na star način?

Pečenka: vse kar morate vedeti, da bo uspela
Odkrijte skrivnosti popolne pečenke! Naučite se pravilne peke, da bo meso sočno, mehko in polnega okusa – vsakokrat brezhibno!
Sestavine
- 250 g puyske ali druge zelene leče
- sok ½ limone in ½ limete
- 1 žlica jabolčnega kisa
- 1 rdeča čebula
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 strok česna
- 2 žlici mangovega čatnija
- pest koriandra
- 250 g češnjevih paradižnikov
- 100 g mlade špinače
- sol
- poper
Postopek
Lečo splaknemo in skuhamo po navodilu z embalaže. Odcedimo jo, splaknemo in posušimo. Čebulo olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Česen olupimo in stremo, koriander grobo nasekljamo. Špinačne liste operemo in posušimo, češnjevce razpolovimo.
V solatni skledi zmešamo limonov in limetin sok s kisom in ščepcem soli. Dodamo čebulo, premešamo in počakamo nekaj minut, da se zmehča. Olju primešamo česen in čatni ter zmes dodamo v skledo. Priložimo ohlajeno lečo, češnjev paradižnik, špinačo in koriander, solimo popramo in dobro premešamo.