Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Lečna solata s paradižnikom

Lečna solata s paradižnikom

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 250 g puyske ali druge zelene leče
  • sok ½ limone in ½ limete
  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • 1 rdeča čebula
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 2 žlici mangovega čatnija
  • pest koriandra
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • 100 g mlade špinače
  • sol
  • poper

Preberite tudi

kava.jpg
svet24 · Kava

Izboljša okus mesa, nepogrešljiva je tudi v sladicah

Kava, napitek, ki številnim polepša jutro ali jim ga povsem zagreni, ko ugotovijo, da je zmanjkalo dišečih rjavih zdrobljenih zrnc. Ali veste, kako lahko kavo še s pridom uporabite, če ste je skuhali preveč, in kako jo uporabite tudi sicer?

Sestavine

  • 250 g puyske ali druge zelene leče
  • sok ½ limone in ½ limete
  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • 1 rdeča čebula
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 2 žlici mangovega čatnija
  • pest koriandra
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • 100 g mlade špinače
  • sol
  • poper

Postopek

1

Lečo splaknemo in skuhamo po navodilu z embalaže. Odcedimo jo, splaknemo in posušimo. Čebulo olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Česen olupimo in stremo, koriander grobo nasekljamo. Špinačne liste operemo in posušimo, češnjevce razpolovimo.

2

V solatni skledi zmešamo limonov in limetin sok s kisom in ščepcem soli. Dodamo čebulo, premešamo in počakamo nekaj minut, da se zmehča. Olju primešamo česen in čatni ter zmes dodamo v skledo. Priložimo ohlajeno lečo, češnjev paradižnik, špinačo in koriander, solimo popramo in dobro premešamo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.