
Kumarična solata z jogurtom
Osvežujoča klasika za odlično spremljavo k jedem z žara
Kumarična solata z jogurtom
Osvežujoča klasika za odlično spremljavo k jedem z žara

Sestavine
- 350 g navadnega jogurta
- 2 srednje veliki kumari
- sok ½ limone
- ½ žličke zdrobljenih koromačevih semen
- majhen šopek mete
- ekstra deviško oljčno olje
- sol
- poper
Preberite tudi

Zakaj je treba pravočasno odpovedati rezervacijo v gostilni
Gostje, ki rezervirajo, a ne pridejo, predstavljajo velik izziv v gostinstvu – to ni le nevšečnost, temveč tudi vprašanje spoštovanja gostinca in hrane.

Kuhanje v škrniclju: nežna tehnika, ki da veliko okusa
Kuhanje v škrniclju iz peki papirja je preprosta, a izjemno učinkovita (in zdrava) tehnika kuhanja.

Najbolj rahla omleta: koraki do popolne omlete
Prava omleta je rahla in puhasta, ne pa kompaktna kot palačinka. Z nekaj triki lahko postanete mojstri omlet.
Sestavine
- 350 g navadnega jogurta
- 2 srednje veliki kumari
- sok ½ limone
- ½ žličke zdrobljenih koromačevih semen
- majhen šopek mete
- ekstra deviško oljčno olje
- sol
- poper
Postopek
Kumari olupimo, odstranimo semena, narežemo na rezine, zmešamo z jogurtom, limonovim sokom in koromačevimi semeni. Solimo in popramo ter postavimo v hladilnik do postrežbe.
Pred postrežbo nasekljamo metine liste in jih vmešamo v solato. Pokapljamo jo z oljčnim oljem in postrežemo.