
Goveja juha z mesnim tortelinom
Goveja juha z mesnim tortelinom

Sestavine
rezančno testo
- 100 g moke
- malo soli
mesni nadev
- 1 jajce
- 200 g mletega govejega mesa
- 1 šalotka
- 2 žlički olja
- sol
- poper
- timijan
- 1 l goveje jušne osnove
Preberite tudi

7 receptov s šparglji, ki vedno navdušijo
Šparglji so spet na meniju in mi jih še vedno obožujemo, saj so resni znanilci prave pomadi. Imamo 7 svežih in preprostih, a odličnih receptov.

So najboljši vir antioksidantov za zaščito celic
Artičoke so cenjena sredozemska zelenjava, ki izvira iz severne Afrike in južne Evrope. Priljubljene so zaradi svojega nežnega srčka in rahlo grenkega okusa.

Tri sladke različice pohanih šnit, ki vas bodo ponesle v otroštvo
Nostalgično: Retro pohane šnite malo drugače: s toplimi borovnicami, s pomarančno skuto in z jagodami in rikoto. Trije recepti, ki bodo navdušili male in velike sladkosnede.
Sestavine
rezančno testo
- 100 g moke
- malo soli
mesni nadev
- 1 jajce
- 200 g mletega govejega mesa
- 1 šalotka
- 2 žlički olja
- sol
- poper
- timijan
- 1 l goveje jušne osnove
Postopek
Vse sestavine za testo zgnetemo in testo za pol ure postavimo v hladilnik. Čebulo popražimo na olju in jo stresemo na meso, solimo, popramo in začinimo s timijanom. Dodamo še jajce in dobro zmešamo.
Testo tanko razvaljamo in izrežemo kroge premera 7,5 cm. Na sredino vsakega kroga položimo žličko mesnega nadeva in oblikujemo torteline. Robove stisnemo z vilicami.
Torteline kuhamo 5 minut v osoljeni vodi, nato jih s penovko poberemo iz vode. Nabodemo jih na božično palčko, položimo v skodelice in pred gosti prelijemo z govejo jušno osnovo.
Nasvet
Če nam testo ostane, iz njega lahko naredimo jušne rezance.