
Goveja juha z mesnim tortelinom
Goveja juha z mesnim tortelinom

Sestavine
rezančno testo
- 100 g moke
- malo soli
mesni nadev
- 1 jajce
- 200 g mletega govejega mesa
- 1 šalotka
- 2 žlički olja
- sol
- poper
- timijan
- 1 l goveje jušne osnove

Od burgerja do njokov: 10 brezmesnih kosil, ki bodo navdušila vso družino
Iščete ideje za brezmesna kosila? Imamo 10 slastnih receptov, s katerimi mesa sploh ne boste pogrešali.

Pozabite na aperol, to je hit napitek tega poletja
Če boste letos postregli limoncello namesto aperola, boste zagotovo naredili vtis. In verjemite, nihče ga ne bo pogrešal.

5 receptov za lazanjo, ki vas bodo navdušili
Kakšna sreča, da je Italija tako blizu, da se je vpliv njene kuhinje tako lepo udomačil tudi pri nas. In še večja sreča, da je njihova kulinarika tako dostopna!
Sestavine
rezančno testo
- 100 g moke
- malo soli
mesni nadev
- 1 jajce
- 200 g mletega govejega mesa
- 1 šalotka
- 2 žlički olja
- sol
- poper
- timijan
- 1 l goveje jušne osnove
Postopek
Vse sestavine za testo zgnetemo in testo za pol ure postavimo v hladilnik. Čebulo popražimo na olju in jo stresemo na meso, solimo, popramo in začinimo s timijanom. Dodamo še jajce in dobro zmešamo.
Testo tanko razvaljamo in izrežemo kroge premera 7,5 cm. Na sredino vsakega kroga položimo žličko mesnega nadeva in oblikujemo torteline. Robove stisnemo z vilicami.
Torteline kuhamo 5 minut v osoljeni vodi, nato jih s penovko poberemo iz vode. Nabodemo jih na božično palčko, položimo v skodelice in pred gosti prelijemo z govejo jušno osnovo.
Nasvet
Če nam testo ostane, iz njega lahko naredimo jušne rezance.