
Kruhova juha
Juha iz kruha! Odlična ideja, kako porabiti star trd kruh.
Kruhova juha
Juha iz kruha! Odlična ideja, kako porabiti star trd kruh.

Sestavine
- 150 g trdega črnega kruha
- 50 g prekajene slanine (drobne kocke)
- 50 g drobno narezane čebule
- 7,5 dl goveje juhe
- 1 drobno narezan strok česna
- ½ žličke kumine
- 1 lovorov list
- sol
- poper
- 1 jajce
- 1 žlica drobno sesekljanega peteršilja

Kako dobro posušiti solato in zakaj je to sploh pomembno
Zagotovo ste tako kot ena izmed naših bralk že videli po trgovinah plastično posodo za sušenje solate. In morda ste se že vprašali, zakaj bi to sploh potrebovali?

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.

Kako filirati sardele – preprosto in brez zadrege
Sardele sodijo med najbolj dostopne, okusne in zdrave morske ribe. Čeprav jih mnogi kupujejo že očiščene, je njihovo filiranje pravzaprav precej enostavno in s pravim pristopom tudi hitro.
Sestavine
- 150 g trdega črnega kruha
- 50 g prekajene slanine (drobne kocke)
- 50 g drobno narezane čebule
- 7,5 dl goveje juhe
- 1 drobno narezan strok česna
- ½ žličke kumine
- 1 lovorov list
- sol
- poper
- 1 jajce
- 1 žlica drobno sesekljanega peteršilja
Postopek
Kruh namakamo približno pol ure v hladni vodi. Nato ga dobro ožmemo in zdrobimo. V kozici svetlo rjavo prepražimo slanino in čebulo. Dodamo kruhove drobtine in vse skupaj pražimo nekaj minut. Dolijemo juho, dodamo česen in začimbe ter počasi kuhljamo 10 minut. Lovor odstranimo, juho pa po okusu začinimo.
Jajce razžvrkljamo in v tankem curku vmešamo v juho. Kruhovo juho nalijemo v globoke krožnike, potresemo s sesekljanim peteršiljem in ponudimo.