
Ohrovtova juha s kruhovimi kockami
Ohrovt je odličen za zelenjavno juho.
Ohrovtova juha s kruhovimi kockami
Ohrovt je odličen za zelenjavno juho.

Sestavine
- 1 manjša glava ohrovta
- 60 g masla
- 1,5 l goveje juhe
- sol
- poper
- 6 tankih rezin črnega kruha
- 1 žlička stopljenega masla
Preberite tudi

Mala šola izdelave testenin: slastna italijanska pašta
Zelo pomembne so dobre sestavine, predvsem kakovostna moka. Vesna Milek Recko razkriva, kako lahko z malo vztrajnosti in vaje ustvarite odlične testenine.

Spomladanske pečenke iz pečice
Preprosti recepti za spomladanske pečenke - piščančja, svinjska, goveja, jagnječja in celo veganska "pečenka" za obiske, ki ne jedo mesa.

Tako pravilno nabrusite nož
Odkrijte, kako pravilno brusiti kuhinjski nož in podaljšati njegovo življenjsko dobo. Preprosti nasveti za varno in učinkovito brušenje doma.
Sestavine
- 1 manjša glava ohrovta
- 60 g masla
- 1,5 l goveje juhe
- sol
- poper
- 6 tankih rezin črnega kruha
- 1 žlička stopljenega masla
Postopek
Ohrovtu odstranimo zunanje liste, ga razpolovimo, odstranimo kocen in ga narežemo na tanke trakove. V loncu zavremo vodo in v njej eno minuto blanširamo ohrovtove trakove. Vodo nato odlijemo, nekaj trakov ohrovta pa odvzamemo in jih prihranimo na toplem za okras.
Preostalemu ohrovtu dodamo maslo in ga zalijemo z govejo juho. Po okusu začinimo s soljo, pokrijemo in pol ure na nizkem ognju kuhljamo. Nato juho s paličnim mešalnikom spasiramo in po okusu še začinimo s soljo in poprom.
Pripravimo še kruhove kocke tako, da v ponvi segrejemo maslo in na njem popečemo kruh, narezan na kocke. Popečene kocke odlagamo na kuhinjsko brisačko, da popije odvečno maščobo.
Ohrovtovo juho postrežemo s kruhovimi kockami in prihranjenimi trakovi ohrovta.