
Zelenjavni zavitek z omako
Ideja kako porabiti zelenjavo z vrta in je ne zavreči.
Zelenjavni zavitek z omako
Ideja kako porabiti zelenjavo z vrta in je ne zavreči.

Sestavine
- 2 korenčka
- 1 zelena bučka
- 1 rdeča paprika
- 1 kolerabica
- 1 steblo zelene
- 3 paradižniki
- 4 mlade čebulice
- 1 žlička sladkorja v prahu
- 1 žlica zeliščnega kisa
- 5 žlic zelenjavne jušne osnove
- 1 drobno narezan strok česna
- 1 žlica drobno narezanih lističev bazilike
- 2 lista svežega vlečenega testa
- 50 g razpuščenega masla
omaka
- sol
- poper
- 100 g belega kruha brez skorje
- 2 dl mleka
- 2 surova in 2 kuhana rumenjaka
- 2 žlici drobno narezanega peteršilja
- 0,4 dl repičnega olja
- 1 žlica kisa
- pehtranova gorčica
- ščepec kristalnega sladkorja
Preberite tudi

Tako preprosto pripravite jogurt doma
Doma narejen jogurt je odličen. Priprava je nadvse preprosta, potrebujete pa le dve sestavini.

Za domači sladoled, potrebujete le nekaj domišljije in pravi recept
Sladoled je nepogrešljiv spremljevalec toplih dni. Čeprav si ga lahko privoščimo vse leto, najbolj prija prav spomladi in poleti.

Gurmanski hit s Pinteresta: kako ustvariti popolno charcuterie desko
Bi radi očarali goste z narezkom? Pred vami je tehnika, s katero boste zagotovo navdušili. Fotogenična ideja žanje navdušenje tudi na družbenih omrežih.
Sestavine
- 2 korenčka
- 1 zelena bučka
- 1 rdeča paprika
- 1 kolerabica
- 1 steblo zelene
- 3 paradižniki
- 4 mlade čebulice
- 1 žlička sladkorja v prahu
- 1 žlica zeliščnega kisa
- 5 žlic zelenjavne jušne osnove
- 1 drobno narezan strok česna
- 1 žlica drobno narezanih lističev bazilike
- 2 lista svežega vlečenega testa
- 50 g razpuščenega masla
omaka
- sol
- poper
- 100 g belega kruha brez skorje
- 2 dl mleka
- 2 surova in 2 kuhana rumenjaka
- 2 žlici drobno narezanega peteršilja
- 0,4 dl repičnega olja
- 1 žlica kisa
- pehtranova gorčica
- ščepec kristalnega sladkorja
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Korenček, bučko, papriko in olupljeno kolerabico narežemo na ozke trakove. Zeleno prečno narežemo na tanke rezine in mlado čebulo na tanke kolobarčke. Paradižnik blanširamo, olupimo in narežemo na tanke rezine.
V voku karameliziramo sladkor v prahu. Dodamo narezano zelenjavo, zmešamo in nekoliko podušimo. Zalijemo s kisom in jušno osnovo ter vse skupaj dušimo približno 2 minuti. Na koncu vmešamo česen in baziliko ter začinimo.
Oba lista testa za zavitek položimo enega na drugega na delovno površino in premažemo z razpuščenim maslom. Testo ob zgornjem robu obložimo s pripravljenim zelenjavnim nadevom in zvijemo navzdol v zavitek. Oba konca dobro stisnemo in zavitek položimo na pekač z robom, obrnjenim navzdol. Namažemo ga z razpuščenim maslom in pečemo približno pol ure.
Medtem pripravimo omako. Vse navedene sestavine zmiksamo v kremno omako in po okusu še malo začinimo. Pečen zelenjavni zavitek narežemo na rezine in ponudimo s pripravljeno omako.