
Kruhki z zatarjem
Aromatični kruhki so odličen samostojni prigrizek ali spremljava jedem z žara
Kruhki z zatarjem
Aromatični kruhki so odličen samostojni prigrizek ali spremljava jedem z žara

Sestavine
- 4 okrogli kruhki pita
- 4 žlice oljčnega olja
- sol
- 2 žlici zatarja (glej opombo)
Preberite tudi

Kuhajte z jogurtom: slane jedi, sladice, napitki in več
Jogurt ni le za zajtrk – odkrijte recepte za slane jedi, juhe, sladice, marinade in napitke z jogurtom. Preverite, kaj vse lahko pripravite!

Picerija Etna v Podutiku: s svežimi močmi v nove zmage
Ustavili smo se v ljubljanski piceriji Etna, zmagovalki prve sezone akcije Naj picerija Slovenije, ki je v zadnjem letu doživela osvežilen preporod.

Najpogostejše napake pri peki mesa na žaru in kako jih odpraviti
Čeprav se zdi priprava hrane na žaru sila enostavna, zahteva kar nekaj znanja in spretnosti, ključnega pomena pa so tudi sveže in kakovostne sestavine.
Sestavine
- 4 okrogli kruhki pita
- 4 žlice oljčnega olja
- sol
- 2 žlici zatarja (glej opombo)
Postopek
Pečico segrejemo na 110 °C. 2 kruhka položimo enega vrh drugega na desko za rezanje in ju z nazobčanim nožem narežemo na četrtine, te pa spet razpolovimo, tako da dobimo 16 trikotnikov. Enako naredimo s preostalima kruhkoma.
V skledici zmešamo olje, malo soli in zatar. S čopičem ali s prsti kruhke po obeh straneh namažemo z začinjenim oljem in jih položimo na pekač. Pečemo jih 30 do 40 minut, da zahrustajo.
Nasvet
Priporočamo, da kruhke z zatarjem pomakate v bučkino pomako s tahinijem.
Zraven pa lahko postrežete še:
Zatar
Zatar (za’atar) je bližnjevzhodna začimbna mešanica, ki ima veliko regionalnih različic. Včasih pride do zmešnjave, ker se enako ime uporablja tudi za zelišče, a v receptih praviloma pomeni začimbno mešanico. Dobi se v specializiranih prodajalnah, lahko pa ga pripravimo tudi sami: v suhi ponvici rahlo popražimo 2 žlici semen kumina (orientalske kumine), da zadišijo, nato jih v možnarju zdrobimo v fin prah in zmešamo z 2 žlicama sezamovih semen, 2 žlicama suhega origana, 2 žlicama sumaka in 2 žličkama soli. V dobro zaprtem kozarcu se obdrži do 1 mesec.