
Osvežilna solata s koromačem, mangom in feto
Osvežilna solata s koromačem, mangom in feto

Sestavine
- 100 g sira feta
- 300 g koromača
- 1 mango (pribl. 250 g)
- 50 g črnih oliv
- 1 manjša rdeča čebula
- 0,4 dl ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 žličke balzamičnega kisa
- sol
- poper
- zelene vejice koromača za okras
Preberite tudi

Demi-glace: bogata temna mesna omaka
Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.

Recept za dan brez zavržene hrane: ustvarite novo jed iz ostankov
Slovenski dan brez zavržene hrane je priložnost, da se spomnimo, koliko hrane lahko prihranimo, če jo znamo pametno uporabiti. Namesto da ostanki romajo v koš, naj postanejo izhodišče za nove, okusne jedi.

Kava s sladkornim oblakom – doživetje, ki razočara?
Kava z oblačkom iz sladkorne pene, ki se topi nad vročo skodelico? Nova uspešnica z Vzhoda navdušuje na Instagramu … Kaj pa praktični del senzacije?
Sestavine
- 100 g sira feta
- 300 g koromača
- 1 mango (pribl. 250 g)
- 50 g črnih oliv
- 1 manjša rdeča čebula
- 0,4 dl ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 žličke balzamičnega kisa
- sol
- poper
- zelene vejice koromača za okras
Postopek
Koromač operemo in odstranimo trše zunanje liste. Razrežemo ga na četrtine in nato še vsako četrtino na tanjše trakove. Prestavimo jih v globoko posodo z mrzlo vodo in ledom, da bodo ostali hrustljavi. Mango olupimo, ga po dolgem razpolovimo in odstranimo peško. Meso razrežemo na podolgovate rezine. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezinice. Sir feta narežemo na centimetrske kocke. Rezine koromača odcedimo in temeljito osušimo.
V solatno posodo položimo koromač, dodamo feto, mango, črne olive in z 2 žlicama previdno pomešamo. V posodici pomešamo balzamični kis s ščepcem soli, popra in oljčnim oljem. Z vilicami ali manjšo metlico mešamo približno pol minute, da emulzija postane homogena. Prelijemo po solati in ponovno previdno premešamo. Solato razdelimo v štiri solatne posodice, okrasimo z vejicami koromača in postrežemo.