Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kruhki z lososom, špinačo in poširanimi jajci

Losos in poširana jajca so izvrstna kombinacija za prefinjen pozni zajtrk

Kruhki z lososom, špinačo in poširanimi jajci

Losos in poširana jajca so izvrstna kombinacija za prefinjen pozni zajtrk

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 2–4 osebe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 4 sveža jajca
  • 300 g špinače
  • 2 kajzerici ali kruhka za burgerje
  • 4 velike rezine prekajenega lososa
  • 25 g masla za premaz kruhkov

holandska omaka

  • 2 jajčna rumenjaka
  • 140 g stopljenega masla
  • sok ½ limone
  • ščepec kajenskega popra
  • sol
  • poper

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 4 sveža jajca
  • 300 g špinače
  • 2 kajzerici ali kruhka za burgerje
  • 4 velike rezine prekajenega lososa
  • 25 g masla za premaz kruhkov

holandska omaka

  • 2 jajčna rumenjaka
  • 140 g stopljenega masla
  • sok ½ limone
  • ščepec kajenskega popra
  • sol
  • poper

Postopek

1

Najprej pripravimo omako. Nad posodo z vročo vodo v večji skodelici stepemo oba rumenjaka z dvema žlicama vroče vode. Postopoma vlivamo stopljeno maslo (mlečno usedlino izpustimo), da dobimo homogeno mešanico. Dodamo še limonov sok ter začinimo s kajenskim poprom in soljo.

2

V kozici zavremo vodo s kisom. Vode ne smemo soliti in mora le rahlo vreti. V vodo nežno ubijemo jajca in počakamo 2 minuti, da zakrknejo. Nato jih s penovko vzamemo iz vode in ohladimo v hladni vodi.

3

Špinačo operemo in jo damo v vok ali ponev skupaj z žličko masla. Ko oveni, jo vzamemo iz voka in odcedimo. Začinimo jo s soljo in poprom.

4

V pečici vključimo žar. Kruhke prerežemo na pol in položimo pod žar z rezno stranjo navzgor, da se popečejo. Rahlo jih premažemo z maslom in vsako polovico obložimo z lososovo rezino. Na kruhke razdelimo špinačo in vanjo naredimo rahlo vdolbinico, v katero damo zakrknjeno jajce. Kruhke prelijemo z omako in ponovno postavimo za nekaj minut pod žar. Takoj postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.