Kaj boste skuhali danes?
Gobove testenine s praženim kostanjevim pestom z zelišči
Jesenske testenine
Gobove testenine s praženim kostanjevim pestom z zelišči
Jesenske testenine
Sestavine
- 100 g kuhanega kostanja
- pest listov sveže bazilike, peteršilja in mete
- 50 g naribanega parmezana
- 2 stroka česna
- 1,5 dl repičnega olja
- 500 g testenin
- 1 žlica oljčnega olja
- 250 g šampinjonov
- sol
- poper
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 100 g kuhanega kostanja
- pest listov sveže bazilike, peteršilja in mete
- 50 g naribanega parmezana
- 2 stroka česna
- 1,5 dl repičnega olja
- 500 g testenin
- 1 žlica oljčnega olja
- 250 g šampinjonov
- sol
- poper
Postopek
Najprej pripravimo kostanjev pesto. Kostanj damo v sekljalnik in ga grobo sesekljamo. Dodamo začimbe, parmezan in česen, spet vključimo sekljalnik in vse skupaj še malo sesekljamo (ne preveč na drobno). Dodamo še repično olje, premešamo in po želji začinimo s soljo in poprom.
Testenine skuhamo v veliki količini osoljene vode. Medtem v ponvi segrejemo olje in na njem 6 do 8 minut pražimo na četrtine narezane šampinjone, da se zmehčajo in rahlo porjavijo. Začinimo jih s soljo in poprom. Ko se testenine skuhajo, jih odcedimo in vrnemo v lonec. Vmešamo kostanjev pesto in šampinjone, po želji posujemo s parmezanom in postrežemo.