
Gobove testenine s praženim kostanjevim pestom z zelišči
Jesenske testenine
Gobove testenine s praženim kostanjevim pestom z zelišči
Jesenske testenine

Sestavine
- 100 g kuhanega kostanja
- pest listov sveže bazilike, peteršilja in mete
- 50 g naribanega parmezana
- 2 stroka česna
- 1,5 dl repičnega olja
- 500 g testenin
- 1 žlica oljčnega olja
- 250 g šampinjonov
- sol
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 100 g kuhanega kostanja
- pest listov sveže bazilike, peteršilja in mete
- 50 g naribanega parmezana
- 2 stroka česna
- 1,5 dl repičnega olja
- 500 g testenin
- 1 žlica oljčnega olja
- 250 g šampinjonov
- sol
- poper
Postopek
Najprej pripravimo kostanjev pesto. Kostanj damo v sekljalnik in ga grobo sesekljamo. Dodamo začimbe, parmezan in česen, spet vključimo sekljalnik in vse skupaj še malo sesekljamo (ne preveč na drobno). Dodamo še repično olje, premešamo in po želji začinimo s soljo in poprom.
Testenine skuhamo v veliki količini osoljene vode. Medtem v ponvi segrejemo olje in na njem 6 do 8 minut pražimo na četrtine narezane šampinjone, da se zmehčajo in rahlo porjavijo. Začinimo jih s soljo in poprom. Ko se testenine skuhajo, jih odcedimo in vrnemo v lonec. Vmešamo kostanjev pesto in šampinjone, po želji posujemo s parmezanom in postrežemo.