Kaj boste skuhali danes?
Surovi in kuhani šparglji z limono in parmezanovim maslom
Izkoristite spomladansko zelenjavo in jo postrezite ob vsakem kosilu.
Surovi in kuhani šparglji z limono in parmezanovim maslom
Izkoristite spomladansko zelenjavo in jo postrezite ob vsakem kosilu.
Sestavine
- 600 g srednje dolgih špargljev
- 75 g masla
- naribana lupinica in sok 1⁄2 bio limone
- 30 g naribanega parmezana
- sol in črni poper
Taco burgerji: kombinacija, ki vas bo zasvojila
Taco burger je hitra, hrustljava in noro okusna fuzija tortilje in sočnega burgerja. Preprost recept za sproščeno kosilo ali večerjo.
Z alpskih smučišč v naše domove: pripravite priljubljene germknödle
Mehki kvašeni cmok germknödel je specialiteta iz Avstrije in Bavarske, ki jo dobro poznajo obiskovalci smučišč, a privoščite si ga lahko tudi brez obutih pancerjev.
Nebeško dobre orehove palačinke s smetano
Kuhanje je zanjo umetnost in čustvo v enem. Eugenija Carl prisega na sladko pregreho, ki nikoli ne razočara – orehove palačinke s smetano.
Sestavine
- 600 g srednje dolgih špargljev
- 75 g masla
- naribana lupinica in sok 1⁄2 bio limone
- 30 g naribanega parmezana
- sol in črni poper
Postopek
Dvema tretjinama špargljev odrežemo olesenele konce. Preostalo tretjino špargljev z lupilnikom za zelenjavo narežemo na trakove; pri tem jih za olesenele dele držimo in pritiskamo ob delovno površino, da je rezanje lažje. Olesenelih delov ne narežemo na trakove, temveč jih odstranimo, ko jih več ne potrebujemo za držanje, in jih prihranimo za zelenjavno jušno osnovo, ki jo lahko uporabimo na primer za zalivanje kakšne rižote. Trakove špargljev damo v skledo.
V majhni kozici nežno segrejemo maslo, limonovo lupinico in sok ter obilo črnega popra. Primešamo polovico parmezana in prihranimo na toplem.
Zavremo velik lonec osoljene vode in v njej preostale cele šparglje kuhamo približno 2 minuti. Odcedimo jih in dodamo v skledo k špargljem, narezanim na trakove. Zabelimo jih z masleno omako, posujemo s preostalim parmezanom in zmešamo. Po okusu dodatno solimo in popramo ter postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Blazinice iz listnatega testa z mesno-zelenjavnim nadevom
Solata iz pese, slanine in mlade čebule
Piščančji ražnjiči po špansko
Prigrizek v stilu španskih tapasov je najboljši s česnovo majonezno omako.
Metin sladoled s koščki čokolade
Z dvojnim učinkom hlajenja: ker je pač sladoled in ker je v njem meta, najbolj osvežilno izmed vseh zelišč.