
Kaj boste skuhali danes?
Surovi in kuhani šparglji z limono in parmezanovim maslom
Izkoristite spomladansko zelenjavo in jo postrezite ob vsakem kosilu.
Surovi in kuhani šparglji z limono in parmezanovim maslom
Izkoristite spomladansko zelenjavo in jo postrezite ob vsakem kosilu.

Sestavine
- 600 g srednje dolgih špargljev
- 75 g masla
- naribana lupinica in sok 1⁄2 bio limone
- 30 g naribanega parmezana
- sol in črni poper

Tri specialitete, ki jih morate poskusiti
Vonj po hrustljavih cvrtih inčunih bo za mizo zagotovo privabil tudi najbolj izbirčne jedce.

Triki in nasveti za vlaganje in shranjevanje živil
Jesenski meseci prinašajo obilje pridelkov, ki so dozoreli čez poletje. Da bi te dobrote ohranili tudi v hladnejših mesecih se poslužite različnih metod shranjevanja, ki so precej preproste, če le poznate nekaj trikov.

Topel, hrustljav in dišeč: bučni drobljenec, ki ogreje dušo
Bi radi svoje goste presenetili z malce drugačno, a vseeno zelo okusno sladico? Postrezite jim bučni drobljenec.
Sestavine
- 600 g srednje dolgih špargljev
- 75 g masla
- naribana lupinica in sok 1⁄2 bio limone
- 30 g naribanega parmezana
- sol in črni poper
Postopek
Dvema tretjinama špargljev odrežemo olesenele konce. Preostalo tretjino špargljev z lupilnikom za zelenjavo narežemo na trakove; pri tem jih za olesenele dele držimo in pritiskamo ob delovno površino, da je rezanje lažje. Olesenelih delov ne narežemo na trakove, temveč jih odstranimo, ko jih več ne potrebujemo za držanje, in jih prihranimo za zelenjavno jušno osnovo, ki jo lahko uporabimo na primer za zalivanje kakšne rižote. Trakove špargljev damo v skledo.
V majhni kozici nežno segrejemo maslo, limonovo lupinico in sok ter obilo črnega popra. Primešamo polovico parmezana in prihranimo na toplem.
Zavremo velik lonec osoljene vode in v njej preostale cele šparglje kuhamo približno 2 minuti. Odcedimo jih in dodamo v skledo k špargljem, narezanim na trakove. Zabelimo jih z masleno omako, posujemo s preostalim parmezanom in zmešamo. Po okusu dodatno solimo in popramo ter postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Snežene kepe s kakijevo kremo
Snežene kepe bomo tokrat za spremembo popestrili z okusnimi in barvitimi kakiji.
Biftek na listnatem testu, nadevanem z gobami
Za ljubitelje dobrot, zavitih v listnato testo. In ni nas malo ...
Fajitas – govedina na žaru po mehiško
Če imate čas, meso za fajitas položite v marinado že dan prej