© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Surovi in kuhani šparglji z limono in parmezanovim maslom

Izkoristite spomladansko zelenjavo in jo postrezite ob vsakem kosilu.

Surovi in kuhani šparglji z limono in parmezanovim maslom

Izkoristite spomladansko zelenjavo in jo postrezite ob vsakem kosilu.

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 600 g srednje dolgih špargljev
  • 75 g masla
  • naribana lupinica in sok 1⁄2 bio limone
  • 30 g naribanega parmezana
  • sol in črni poper

Sestavine

  • 600 g srednje dolgih špargljev
  • 75 g masla
  • naribana lupinica in sok 1⁄2 bio limone
  • 30 g naribanega parmezana
  • sol in črni poper

Postopek

1

Dvema tretjinama špargljev odrežemo olesenele konce. Preostalo tretjino špargljev z lupilnikom za zelenjavo narežemo na trakove; pri tem jih za olesenele dele držimo in pritiskamo ob delovno površino, da je rezanje lažje. Olesenelih delov ne narežemo na trakove, temveč jih odstranimo, ko jih več ne potrebujemo za držanje, in jih prihranimo za zelenjavno jušno osnovo, ki jo lahko uporabimo na primer za zalivanje kakšne rižote. Trakove špargljev damo v skledo.

2

V majhni kozici nežno segrejemo maslo, limonovo lupinico in sok ter obilo črnega popra. Primešamo polovico parmezana in prihranimo na toplem.

3

Zavremo velik lonec osoljene vode in v njej preostale cele šparglje kuhamo približno 2 minuti. Odcedimo jih in dodamo v skledo k špargljem, narezanim na trakove. Zabelimo jih z masleno omako, posujemo s preostalim parmezanom in zmešamo. Po okusu dodatno solimo in popramo ter postrežemo.

Priljubljeni recepti

Snežene kepe s kakijevo kremo

Snežene kepe bomo tokrat za spremembo popestrili z okusnimi in barvitimi kakiji.

Enostavno

Biftek na listnatem testu, nadevanem z gobami

Za ljubitelje dobrot, zavitih v listnato testo. In ni nas malo ...

1 h
Enostavno

Fajitas – govedina na žaru po mehiško

Če imate čas, meso za fajitas položite v marinado že dan prej

15 min
Enostavno

Črno-bela čokoladna terina

30 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.