Kaj boste skuhali danes?
Surovi in kuhani šparglji z limono in parmezanovim maslom
Izkoristite spomladansko zelenjavo in jo postrezite ob vsakem kosilu.
Surovi in kuhani šparglji z limono in parmezanovim maslom
Izkoristite spomladansko zelenjavo in jo postrezite ob vsakem kosilu.
Sestavine
- 600 g srednje dolgih špargljev
- 75 g masla
- naribana lupinica in sok 1⁄2 bio limone
- 30 g naribanega parmezana
- sol in črni poper
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 600 g srednje dolgih špargljev
- 75 g masla
- naribana lupinica in sok 1⁄2 bio limone
- 30 g naribanega parmezana
- sol in črni poper
Postopek
Dvema tretjinama špargljev odrežemo olesenele konce. Preostalo tretjino špargljev z lupilnikom za zelenjavo narežemo na trakove; pri tem jih za olesenele dele držimo in pritiskamo ob delovno površino, da je rezanje lažje. Olesenelih delov ne narežemo na trakove, temveč jih odstranimo, ko jih več ne potrebujemo za držanje, in jih prihranimo za zelenjavno jušno osnovo, ki jo lahko uporabimo na primer za zalivanje kakšne rižote. Trakove špargljev damo v skledo.
V majhni kozici nežno segrejemo maslo, limonovo lupinico in sok ter obilo črnega popra. Primešamo polovico parmezana in prihranimo na toplem.
Zavremo velik lonec osoljene vode in v njej preostale cele šparglje kuhamo približno 2 minuti. Odcedimo jih in dodamo v skledo k špargljem, narezanim na trakove. Zabelimo jih z masleno omako, posujemo s preostalim parmezanom in zmešamo. Po okusu dodatno solimo in popramo ter postrežemo.