Kaj boste skuhali danes?
Losos z limonovo skorjico in šparglji
Lahko kosilo v pol ure
Losos z limonovo skorjico in šparglji
Lahko kosilo v pol ure
Sestavine
- 400 g zelenih špargljev
- 1 žlica oljčnega olja
- 4 fileji lososa brez kože, vsak pribl. 150 g
- 2 limoni
- 50 g stopljenega masla
- 6 žlic svežih krušnih drobtin
- 1 žlica zdrobljenega popra
- manjši šopek drobnjaka
- sol
- poper
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Šest sočnih pečenk Wellington
Kombinacija sočnega kosa mesa in maslenega listnatega testa je zmeraj zmagovalna. Na način wellington pripravimo govedino, lahko pa tudi svinjino, perutnino in celo ribe.
Sestavine
- 400 g zelenih špargljev
- 1 žlica oljčnega olja
- 4 fileji lososa brez kože, vsak pribl. 150 g
- 2 limoni
- 50 g stopljenega masla
- 6 žlic svežih krušnih drobtin
- 1 žlica zdrobljenega popra
- manjši šopek drobnjaka
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Šparglje očistimo in jim odrežemo morebitne olesenele dele. Kuhamo jih kakšno minuto v zadostni količini vrele slane vode. Nato jih odcedimo in jih nekaj sekund podržimo pod tekočo mrzlo vodo. Odcedimo še enkrat, prelijemo z oljčnim oljem in jih v eni vrsti razporedimo po nepregornem pekaču. Lososovim filejem odstranimo morebitne koščice in jih razporedimo na šparglje.
Pripravimo še limonovo skorjico tako, da limonovo lupino drobno naribamo in jo dodamo maslu, drobtinam in popru. Mešanico posujemo po filejih. Limono narežemo na krhlje. Dve tretjini jih razporedimo okoli ribe, iz preostalih pa na fileje iztisnemo sok.
Pečemo 12 do 15 minut, da je losos pečen; mora biti motne barve, vendar še vedno čvrst. Posujemo z nasekljanim drobnjakom in postrežemo z mladim maslenim krompirjem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Brstični ohrovt s klobaso in kostanjem
Ta recept za brstični ohrovt navduši z bogatim okusom in je popolna priloga za praznično omizje
Piščančje prsi s čemaževo omako
Izkoristite dobrote iz narave in si pripravite izvrstne jedi.
Polnjene piščančje prsi s popečenim koromačem
Slastne popestrene piščančje prsi s koromačem