Kaj boste skuhali danes?
Losos z limonovo skorjico in šparglji
Lahko kosilo v pol ure
Losos z limonovo skorjico in šparglji
Lahko kosilo v pol ure
Sestavine
- 400 g zelenih špargljev
- 1 žlica oljčnega olja
- 4 fileji lososa brez kože, vsak pribl. 150 g
- 2 limoni
- 50 g stopljenega masla
- 6 žlic svežih krušnih drobtin
- 1 žlica zdrobljenega popra
- manjši šopek drobnjaka
- sol
- poper
3 prigrizki, ki jih bodo gostje oboževali
S premikom ure na zimski čas se zunaj hitro stemni, kar je odličen čas za druženje ob dobri hrani.
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sestavine
- 400 g zelenih špargljev
- 1 žlica oljčnega olja
- 4 fileji lososa brez kože, vsak pribl. 150 g
- 2 limoni
- 50 g stopljenega masla
- 6 žlic svežih krušnih drobtin
- 1 žlica zdrobljenega popra
- manjši šopek drobnjaka
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Šparglje očistimo in jim odrežemo morebitne olesenele dele. Kuhamo jih kakšno minuto v zadostni količini vrele slane vode. Nato jih odcedimo in jih nekaj sekund podržimo pod tekočo mrzlo vodo. Odcedimo še enkrat, prelijemo z oljčnim oljem in jih v eni vrsti razporedimo po nepregornem pekaču. Lososovim filejem odstranimo morebitne koščice in jih razporedimo na šparglje.
Pripravimo še limonovo skorjico tako, da limonovo lupino drobno naribamo in jo dodamo maslu, drobtinam in popru. Mešanico posujemo po filejih. Limono narežemo na krhlje. Dve tretjini jih razporedimo okoli ribe, iz preostalih pa na fileje iztisnemo sok.
Pečemo 12 do 15 minut, da je losos pečen; mora biti motne barve, vendar še vedno čvrst. Posujemo z nasekljanim drobnjakom in postrežemo z mladim maslenim krompirjem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Morski list s kaprno pasto
Nežna riba z drzno oblogo – čudovita kombinacija, ki dokazuje, da se nasprotja zares privlačijo.
Pesna juha s semeni črne kumine
Hitro pripravljena juha iz rdeče pese bo v naš vsakdan vnesla izrazite barve in okuse