© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jajca benedikt z dimljenim lososom in drobnjakom

Jajca benedikt z dimljenim lososom in drobnjakom

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Jajca benedikt z dimljenim lososom in drobnjakom

Sestavine

  • holandska omaka
  • 4 jajca
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 2 mlečna kruhka
  • malo masla za premaz
  • 8 rezin dimljenega lososa
  • narezan drobnjak za postrežbo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • holandska omaka
  • 4 jajca
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 2 mlečna kruhka
  • malo masla za premaz
  • 8 rezin dimljenega lososa
  • narezan drobnjak za postrežbo

Postopek

1

Najprej pripravimo holandsko omako. Omako do postrežbe hranimo na toplem.

2

Pripravimo poširana jajca. V veliki kozici zavremo vodo. Dodamo vinski kis in temperaturo zmanjšamo, da voda čisto nežno vre. Premešamo jo, da ustvarimo rahel vrtinec, nato vsako jajce posebej previdno spustimo v vodo. Kuhamo jih približno 4 minute, nato jih s penovko previdno poberemo iz vode.

3

Kruhka razpolovimo, na hitro opečemo in namažemo z maslom. Vsako polovico obložimo z dvema rezinama dimljenega lososa. Na lososa položimo jajce in ga prelijemo s holandsko omako. Okrasimo z narezanim drobnjakom in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.