
Kaj boste skuhali danes?
Jajca benedikt z dimljenim lososom in drobnjakom
Jajca benedikt z dimljenim lososom in drobnjakom

Sestavine
- holandska omaka
- 4 jajca
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 2 mlečna kruhka
- malo masla za premaz
- 8 rezin dimljenega lososa
- narezan drobnjak za postrežbo

To tradicijo smo poznali že davno pred Američani
Oktobrsko rezljanje buč morda le ni posledica amerikanizacije in kolesja kapitalizma, kot radi zagodrnjajo nekateri. Od kod izvira tradicija?

Je ta francoska enolončnica res boljša od golaža? Prepričajte se sami
Govedina po burgundsko, boeuf bourguignon, velja za eno najbolj prepoznavnih jedi francoske kulinarike, njeno pripravo pa jemljejo sila resno. Ste pripravljeni na izziv?

To so prepričljivo dobre jedi, ki jih otroci vedno pojedo do konca
Otroci so lahko pravi kulinarični izziv. Zbrali smo nasvete in pet preverjenih glavnih jedi, ki jih bodo brez prepričevanja in pogajanj z nasmehom pospravili s krožnikov.
Sestavine
- holandska omaka
- 4 jajca
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 2 mlečna kruhka
- malo masla za premaz
- 8 rezin dimljenega lososa
- narezan drobnjak za postrežbo
Postopek
Najprej pripravimo holandsko omako. Omako do postrežbe hranimo na toplem.
Pripravimo poširana jajca. V veliki kozici zavremo vodo. Dodamo vinski kis in temperaturo zmanjšamo, da voda čisto nežno vre. Premešamo jo, da ustvarimo rahel vrtinec, nato vsako jajce posebej previdno spustimo v vodo. Kuhamo jih približno 4 minute, nato jih s penovko previdno poberemo iz vode.
Kruhka razpolovimo, na hitro opečemo in namažemo z maslom. Vsako polovico obložimo z dvema rezinama dimljenega lososa. Na lososa položimo jajce in ga prelijemo s holandsko omako. Okrasimo z narezanim drobnjakom in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lubenična limonada
Lubenična limonada popestri vsako poletno zabavo (za otroke in odrasle).
Pogača s karamelizirano čebulo
Ožgana čebula z balzamičnim kisom, orehi in rikoto
Ožgana čebula z balzamičnim kisom, orehi in rikoto je na neke vrste karamelizirana čebula, le nadgrajena in veliko boljša. Jedce boste nedvomno očarali, če jo ponudite kot toplo ali hladno predjed.
Piščanec s kaprami in krompirjem
Kapre in olive bodo popestrile klasično kombinacijo