© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jajca po turško

Jajca po turško za odličen pozni zajtrk ali malico

Jajca po turško

Jajca po turško za odličen pozni zajtrk ali malico

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jajca po tursko

Sestavine

  • 1 rdeč čili
  • 50 g masla
  • 1 strok česna
  • 200 g grškega jogurta
  • sok 1⁄2 limone
  • sol
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 2 srednje veliki jajci
  • 2 žlički sumaka
  • majhen šopek koriandra ali peteršilja, lističe osmukamo
  • opečen kruh, ko postrežemo
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 1 rdeč čili
  • 50 g masla
  • 1 strok česna
  • 200 g grškega jogurta
  • sok 1⁄2 limone
  • sol
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 2 srednje veliki jajci
  • 2 žlički sumaka
  • majhen šopek koriandra ali peteršilja, lističe osmukamo
  • opečen kruh, ko postrežemo

Postopek

1

Čili drobno narežemo in ga damo skupaj z maslom v majhno kozico. Na zelo nizki temperaturi segrevamo, da se maslo razpusti in navzame čilijeve arome, medtem pa pripravimo preostalo.

2

Česen stremo in ga vmešamo v jogurt, dobro solimo in primešamo limonov sok.

3

V veliki kozici nežno zavremo vodo. Dodamo kis, z veliko žlico ustvarimo vrtinec, nato vanj položimo jajce. Poširamo ga približno 3 minute, nato ga odcedimo na kuhinjskem papirju.

4

Jogurt razdelimo v dve skledici, na vsako porcijo položimo poširano jajce in pokapamo z ohlajenim čilijevim maslom. Solimo, posujemo s sumakom in lističi koriandra ali peteršilja in ponudimo z opečenim kruhom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.