© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jajca po turško

Jajca po turško za odličen pozni zajtrk ali malico

Jajca po turško

Jajca po turško za odličen pozni zajtrk ali malico

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jajca po tursko

Sestavine

  • 1 rdeč čili
  • 50 g masla
  • 1 strok česna
  • 200 g grškega jogurta
  • sok 1⁄2 limone
  • sol
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 2 srednje veliki jajci
  • 2 žlički sumaka
  • majhen šopek koriandra ali peteršilja, lističe osmukamo
  • opečen kruh, ko postrežemo
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 1 rdeč čili
  • 50 g masla
  • 1 strok česna
  • 200 g grškega jogurta
  • sok 1⁄2 limone
  • sol
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 2 srednje veliki jajci
  • 2 žlički sumaka
  • majhen šopek koriandra ali peteršilja, lističe osmukamo
  • opečen kruh, ko postrežemo

Postopek

1

Čili drobno narežemo in ga damo skupaj z maslom v majhno kozico. Na zelo nizki temperaturi segrevamo, da se maslo razpusti in navzame čilijeve arome, medtem pa pripravimo preostalo.

2

Česen stremo in ga vmešamo v jogurt, dobro solimo in primešamo limonov sok.

3

V veliki kozici nežno zavremo vodo. Dodamo kis, z veliko žlico ustvarimo vrtinec, nato vanj položimo jajce. Poširamo ga približno 3 minute, nato ga odcedimo na kuhinjskem papirju.

4

Jogurt razdelimo v dve skledici, na vsako porcijo položimo poširano jajce in pokapamo z ohlajenim čilijevim maslom. Solimo, posujemo s sumakom in lističi koriandra ali peteršilja in ponudimo z opečenim kruhom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.