Kaj boste skuhali danes?
Jajca po turško
Jajca po turško za odličen pozni zajtrk ali malico
Jajca po turško
Jajca po turško za odličen pozni zajtrk ali malico
Sestavine
- 1 rdeč čili
- 50 g masla
- 1 strok česna
- 200 g grškega jogurta
- sok 1⁄2 limone
- sol
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 2 srednje veliki jajci
- 2 žlički sumaka
- majhen šopek koriandra ali peteršilja, lističe osmukamo
- opečen kruh, ko postrežemo
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 rdeč čili
- 50 g masla
- 1 strok česna
- 200 g grškega jogurta
- sok 1⁄2 limone
- sol
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 2 srednje veliki jajci
- 2 žlički sumaka
- majhen šopek koriandra ali peteršilja, lističe osmukamo
- opečen kruh, ko postrežemo
Postopek
Čili drobno narežemo in ga damo skupaj z maslom v majhno kozico. Na zelo nizki temperaturi segrevamo, da se maslo razpusti in navzame čilijeve arome, medtem pa pripravimo preostalo.
Česen stremo in ga vmešamo v jogurt, dobro solimo in primešamo limonov sok.
V veliki kozici nežno zavremo vodo. Dodamo kis, z veliko žlico ustvarimo vrtinec, nato vanj položimo jajce. Poširamo ga približno 3 minute, nato ga odcedimo na kuhinjskem papirju.
Jogurt razdelimo v dve skledici, na vsako porcijo položimo poširano jajce in pokapamo z ohlajenim čilijevim maslom. Solimo, posujemo s sumakom in lističi koriandra ali peteršilja in ponudimo z opečenim kruhom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Paradižnikova pita s testom z oljčnim oljem
Paradižnikova pita, ki je sočna in prijetna za tople poletne večere