© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Sorbet iz črnega ribeza in mete

Sočni poletni sorbet ob misli na katerega se nam bodo še dolgo cedile sline ...

Sorbet iz črnega ribeza in mete

Sočni poletni sorbet ob misli na katerega se nam bodo še dolgo cedile sline ...

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Sorbet iz črnega ribeza in mete

Sestavine

  • 200 g rjavega sladkorja
  • 2 dl vrele vode
  • 20 g sveže mete in še nekaj lističev, ko postrežemo
  • 750 g črnega ribeza
  • 4 žlice tekoče glukoze
  • sok 2 limon

Sestavine

  • 200 g rjavega sladkorja
  • 2 dl vrele vode
  • 20 g sveže mete in še nekaj lističev, ko postrežemo
  • 750 g črnega ribeza
  • 4 žlice tekoče glukoze
  • sok 2 limon

Postopek

1

Najprej naredimo sirup. V vrelo vodo vmešamo sladkor, da se raztopi, nato pa vanjo dodamo meto in pustimo, da se tekočina prepaja približno 15 minut. Nato meto odstranimo.

2

Metin sirup ponovno pristavimo, dodamo črni ribez in glukozo ter kuhamo približno 5 minut, da se sadje zmehča. Nato zmes zmeljemo v multipratiku in jo skozi gosto kovinsko cedilo s hrbtno stranjo žlice ali zajemalke pretlačimo v skledo, da odstranimo semena. Vmešamo limonov sok in pustimo, da se ohladi.

3

Mešanico zamrznemo v aparatu za sladoled po proizvajalčevih navodilih, da se zgosti v kašast led, ki ga preložimo v posodo za zamrzovanje in zamrznemo. Če nimamo aparata za sladoled, mešanico vlijemo v plitvo posodo za zamrzovanje in jo med zamrzovanjem trikrat ali štirikrat stepemo. Preden sorbet po- strežemo, ga približno 10 minut pustimo na sobni temperaturi, da odmrzne in se zmehča, nato ga okrasimo s svežo meto.

Priljubljeni recepti

Pisana testeninska solatka

Testeninska solata bo navdušila še tako izbirčne šolarje.

15 min
Enostavno

Velikonočni topli sendvič s šunko in jajcem

Tudi za tople sendviče se spodobi, da jih praznično prilagodimo in naredimo še okusnejše.

25 min
Enostavno

Čokoladni fondant

Klasična, a moderna sladica, ki vedno navduši

1 h
Srednje zahtevno

Fokača z rdečo čebulo in rožmarinom

Rustikalna italijanska pogača je odlična spremljava solatam in antipastom.

40 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.