© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sorbet iz črnega ribeza in mete

Sočni poletni sorbet ob misli na katerega se nam bodo še dolgo cedile sline ...

Sorbet iz črnega ribeza in mete

Sočni poletni sorbet ob misli na katerega se nam bodo še dolgo cedile sline ...

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Sorbet iz črnega ribeza in mete

Sestavine

  • 200 g rjavega sladkorja
  • 2 dl vrele vode
  • 20 g sveže mete in še nekaj lističev, ko postrežemo
  • 750 g črnega ribeza
  • 4 žlice tekoče glukoze
  • sok 2 limon
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g rjavega sladkorja
  • 2 dl vrele vode
  • 20 g sveže mete in še nekaj lističev, ko postrežemo
  • 750 g črnega ribeza
  • 4 žlice tekoče glukoze
  • sok 2 limon

Postopek

1

Najprej naredimo sirup. V vrelo vodo vmešamo sladkor, da se raztopi, nato pa vanjo dodamo meto in pustimo, da se tekočina prepaja približno 15 minut. Nato meto odstranimo.

2

Metin sirup ponovno pristavimo, dodamo črni ribez in glukozo ter kuhamo približno 5 minut, da se sadje zmehča. Nato zmes zmeljemo v multipratiku in jo skozi gosto kovinsko cedilo s hrbtno stranjo žlice ali zajemalke pretlačimo v skledo, da odstranimo semena. Vmešamo limonov sok in pustimo, da se ohladi.

3

Mešanico zamrznemo v aparatu za sladoled po proizvajalčevih navodilih, da se zgosti v kašast led, ki ga preložimo v posodo za zamrzovanje in zamrznemo. Če nimamo aparata za sladoled, mešanico vlijemo v plitvo posodo za zamrzovanje in jo med zamrzovanjem trikrat ali štirikrat stepemo. Preden sorbet po- strežemo, ga približno 10 minut pustimo na sobni temperaturi, da odmrzne in se zmehča, nato ga okrasimo s svežo meto.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.