Kaj boste skuhali danes?
Sorbet iz črnega ribeza in mete
Sočni poletni sorbet ob misli na katerega se nam bodo še dolgo cedile sline ...
Sorbet iz črnega ribeza in mete
Sočni poletni sorbet ob misli na katerega se nam bodo še dolgo cedile sline ...
Sestavine
- 200 g rjavega sladkorja
- 2 dl vrele vode
- 20 g sveže mete in še nekaj lističev, ko postrežemo
- 750 g črnega ribeza
- 4 žlice tekoče glukoze
- sok 2 limon
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 200 g rjavega sladkorja
- 2 dl vrele vode
- 20 g sveže mete in še nekaj lističev, ko postrežemo
- 750 g črnega ribeza
- 4 žlice tekoče glukoze
- sok 2 limon
Postopek
Najprej naredimo sirup. V vrelo vodo vmešamo sladkor, da se raztopi, nato pa vanjo dodamo meto in pustimo, da se tekočina prepaja približno 15 minut. Nato meto odstranimo.
Metin sirup ponovno pristavimo, dodamo črni ribez in glukozo ter kuhamo približno 5 minut, da se sadje zmehča. Nato zmes zmeljemo v multipratiku in jo skozi gosto kovinsko cedilo s hrbtno stranjo žlice ali zajemalke pretlačimo v skledo, da odstranimo semena. Vmešamo limonov sok in pustimo, da se ohladi.
Mešanico zamrznemo v aparatu za sladoled po proizvajalčevih navodilih, da se zgosti v kašast led, ki ga preložimo v posodo za zamrzovanje in zamrznemo. Če nimamo aparata za sladoled, mešanico vlijemo v plitvo posodo za zamrzovanje in jo med zamrzovanjem trikrat ali štirikrat stepemo. Preden sorbet po- strežemo, ga približno 10 minut pustimo na sobni temperaturi, da odmrzne in se zmehča, nato ga okrasimo s svežo meto.
Priljubljeni recepti
Velikonočni prigrizek s hrenovim nadevom
Pripravite prigrizek iz ostankov velikonočne šunke, pirhov in hrena
Paradižnikova solata s čebulo
Paradižnikova solata za odlično spremljavo dobrotam z žara