
Krema iz sladkega krompirja in čokolade
Sladki kozarčki v katerih je sladek krompir ne prepoznaven.
Krema iz sladkega krompirja in čokolade
Sladki kozarčki v katerih je sladek krompir ne prepoznaven.

Če jim ne boste hoteli izdati, se bodo še dolgo vsi spraševali, iz česa ste pripravili tako okusno kremo!
Sestavine
- 600 g sladkega krompirja
- 1,25 dl mleka
- 1 žlica krompirjevega škroba
- 100 g kristalnega sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1,5 dl sladke smetane
- cimet in čokoladni ostružki za okras
Preberite tudi

Kako zvežemo pečenko
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.
Sestavine
- 600 g sladkega krompirja
- 1,25 dl mleka
- 1 žlica krompirjevega škroba
- 100 g kristalnega sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1,5 dl sladke smetane
- cimet in čokoladni ostružki za okras
Postopek
Gomolje sladkega krompirja operemo, olupimo, do mehkega skuhamo in odcedimo ter počakamo, da preostala tekočina izpari. Krompirju dodamo toplo mleko in naredimo gladek pire. Masa naj bo dokaj tekoča.
Pireju postopoma dodajamo krompirjev škrob, ki smo ga zmešali s kristalnim sladkorjem. Vse skupaj gladko zmešamo. Pripravljeno zmes damo v kozico in zavremo (nekajkrat naj vzkipi). Odstavimo, dodamo vaniljev sladkor in z metlico za sneg rahlo vmešamo čvrsto stepeno sladko smetano.
Kremo iz sladkega krompirja in čokolade napolnimo v primerne posodice ali kozarce in čez noč postavimo v hladilnik. Desert okrasimo s cimetom in čokoladnimi ostružki ter ponudimo.