
Krompirjeva tortilja z rukolo in parmezanom
Rustikalna španska klasika
Krompirjeva tortilja z rukolo in parmezanom
Rustikalna španska klasika

Sestavine
- 500 g olupljenega krompirja
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 5 jajc
- sol
- poper
- 100 g rukole
- pest sveže naribanega parmezana ali parmezanovih ostružkov
- malo oljčnega olja za preliv

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 500 g olupljenega krompirja
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 5 jajc
- sol
- poper
- 100 g rukole
- pest sveže naribanega parmezana ali parmezanovih ostružkov
- malo oljčnega olja za preliv
Postopek
Krompir narežemo na prst debele rezine. V primerno veliki ponvi segrejemo olje in nanj stresemo sesekljano čebulo in krompir. Ko se oboje malo prepraži in se rahlo obarva, vlijemo v ponev 2,2 dl vode; pri tem moramo biti previdni, da nas ne oškropi vroče olje. Krompir kuhljamo približno 10 minut, da se zmehča.
Ponev odstranimo z ognja in odlijemo odvečno vodo, nato pa krompirju dodamo razžvrkljana jajca, sol in poper ter vse skupaj rahlo premešamo. Ponev damo nazaj na ogenj in tortiljo pečemo 5 minut. Nato na ponev poveznemo krožnik, vse skupaj obrnemo, da tortilja pade na krožnik, nato pa v ponev zlijemo še malo olja, če je to potrebno, vanjo stresemo tortiljo in jo 5 minut pečemo še na drugi strani.
Krompirjevo tortiljo damo na krožnik in jo narežemo na 4 dele. Vsakega obložimo z oprano rukolo, posujemo s parmezanom, prelijemo z malo oljčnega olja in postrežemo.