
Krompirjeva tortilja z rukolo in parmezanom
Rustikalna španska klasika
Krompirjeva tortilja z rukolo in parmezanom
Rustikalna španska klasika

Sestavine
- 500 g olupljenega krompirja
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 5 jajc
- sol
- poper
- 100 g rukole
- pest sveže naribanega parmezana ali parmezanovih ostružkov
- malo oljčnega olja za preliv

To sta trenutno najbolj trendi pijači za večerna druženja
Ste se že vrnili s počitnic ali pa jih boste letos zaradi premalo denarja in preveč dela izpustili?

S to sestavino, ki jo imate v shrambi, lahko v receptih zamenjajte beljake
Majoneza brez jajc? Meringa brez beljakov? Skrivnost je akvafaba (aquafaba) – čudežna tekočina iz pločevinke čičerike.

Picerija Parma: prima časovni stroj s hibridnim delovanjem
V Ljubljani smo v neposredni bližini Cankarjevega doma obiskali najbolj legendarno picerijo na naših tleh.
Sestavine
- 500 g olupljenega krompirja
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 5 jajc
- sol
- poper
- 100 g rukole
- pest sveže naribanega parmezana ali parmezanovih ostružkov
- malo oljčnega olja za preliv
Postopek
Krompir narežemo na prst debele rezine. V primerno veliki ponvi segrejemo olje in nanj stresemo sesekljano čebulo in krompir. Ko se oboje malo prepraži in se rahlo obarva, vlijemo v ponev 2,2 dl vode; pri tem moramo biti previdni, da nas ne oškropi vroče olje. Krompir kuhljamo približno 10 minut, da se zmehča.
Ponev odstranimo z ognja in odlijemo odvečno vodo, nato pa krompirju dodamo razžvrkljana jajca, sol in poper ter vse skupaj rahlo premešamo. Ponev damo nazaj na ogenj in tortiljo pečemo 5 minut. Nato na ponev poveznemo krožnik, vse skupaj obrnemo, da tortilja pade na krožnik, nato pa v ponev zlijemo še malo olja, če je to potrebno, vanjo stresemo tortiljo in jo 5 minut pečemo še na drugi strani.
Krompirjevo tortiljo damo na krožnik in jo narežemo na 4 dele. Vsakega obložimo z oprano rukolo, posujemo s parmezanom, prelijemo z malo oljčnega olja in postrežemo.