© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Krompirjeva tortilja

Španska krompirjeva omleta s karamelizirano čebulo

Krompirjeva tortilja

Španska krompirjeva omleta s karamelizirano čebulo

Čas priprave 55 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
krompirjeva tortilja

Sestavine

  • 2 veliki čebuli
  • 800 g krompirja
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 6 velikih jajc
  • sol in poper

Sestavine

  • 2 veliki čebuli
  • 800 g krompirja
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 6 velikih jajc
  • sol in poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Čebulo in krompir olupimo in narežemo na tanke rezine. V veliki ponvi segrejemo žlico oljčnega olja, dodamo čebulo in malo soli ter na nizki temperaturi počasi pražimo približno 20 minut.

2

Rezine krompirja damo v nizek pekač, pokapamo s tremi žlicami oljčnega olja, solimo in premešamo. Krompir pečemo v pečici približno 15 minut, da se zmehča, vendar se še ne zapeče.

3

V večji skledi zmešamo jajca, sol in poper. Dodamo pripravljeno čebulo in krompir ter premešamo. V globlji ponvi s premerom približno 20 cm segrejemo preostalo žlico olja. Dodamo krompirjevo mešanico in tortiljo pražimo na nizki temperaturi 20 do 25 minut.

4

Ko skoraj vsa jajca zakrknejo, moramo tortiljo obrniti, da se zapeče tudi zgornja stran. Ponev pokrijemo z večjim krožnikom ali pokrovko, tortiljo obrnemo, nato pa jo takoj stresemo nazaj v ponev in pražimo še 3 do 4 minute. Tortiljo narežemo in postrežemo še toplo ali ohlajeno na sobno temperaturo.

Priljubljeni recepti

Krepka grahova juha

Okusna grahova juha, ki jo lahko pripravite tudi iz zamrznjenega graha

30 min
Enostavno

Jetrnice z bujto repo

Jetrnice in bujta repa ne smejo utoniti v pozabo!

Enostavno

Jabolčni kolač s cimetom

Klasično kombinacijo - jabolka in cimet - smo združili v kolaču, ki ogreje dušo.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.