Kaj boste skuhali danes?
Krompirjeva tortilja
Španska krompirjeva omleta s karamelizirano čebulo
Krompirjeva tortilja
Španska krompirjeva omleta s karamelizirano čebulo
Sestavine
- 2 veliki čebuli
- 800 g krompirja
- 5 žlic oljčnega olja
- 6 velikih jajc
- sol in poper
S temi nasveti bo vaš parmezan ostal svež dlje
Parmezan je pravi zaklad italijanske kulinarike, zato je treba nanj ustrezno paziti. Upoštevajte naše nasvete, da bo ostal svež in okusen še dlje.
Tradicionalni slovenski zajtrk malo drugače: mafini z jabolčno čežano
Mafini z jabolčno čežano so lahkotna sladka različica slovenskega tradicionalnega zajtrka, ki ga obeležujemo vsak tretji petek v novembru.
Matevž: najboljši recept za slovensko klasiko, ki nikoli ne razočara
Če smo odkriti, matevž ni ravno kulinarični presežek. Je pa domač, iskren in pomemben del naše tradicije. Naučite se pripraviti kar najboljšega.
Sestavine
- 2 veliki čebuli
- 800 g krompirja
- 5 žlic oljčnega olja
- 6 velikih jajc
- sol in poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Čebulo in krompir olupimo in narežemo na tanke rezine. V veliki ponvi segrejemo žlico oljčnega olja, dodamo čebulo in malo soli ter na nizki temperaturi počasi pražimo približno 20 minut.
Rezine krompirja damo v nizek pekač, pokapamo s tremi žlicami oljčnega olja, solimo in premešamo. Krompir pečemo v pečici približno 15 minut, da se zmehča, vendar se še ne zapeče.
V večji skledi zmešamo jajca, sol in poper. Dodamo pripravljeno čebulo in krompir ter premešamo. V globlji ponvi s premerom približno 20 cm segrejemo preostalo žlico olja. Dodamo krompirjevo mešanico in tortiljo pražimo na nizki temperaturi 20 do 25 minut.
Ko skoraj vsa jajca zakrknejo, moramo tortiljo obrniti, da se zapeče tudi zgornja stran. Ponev pokrijemo z večjim krožnikom ali pokrovko, tortiljo obrnemo, nato pa jo takoj stresemo nazaj v ponev in pražimo še 3 do 4 minute. Tortiljo narežemo in postrežemo še toplo ali ohlajeno na sobno temperaturo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krepka grahova juha
Okusna grahova juha, ki jo lahko pripravite tudi iz zamrznjenega graha
Jabolčni kolač s cimetom
Klasično kombinacijo - jabolka in cimet - smo združili v kolaču, ki ogreje dušo.