© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bučkina tortilja s pestom in rukolo

Bučkina tortilja s pestom in rukolo

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2–4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
bučkina tortilja

Sestavine

  • 2 bučki (pribl. 300 g)
  • 1 velik strok česna
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 6 velikih jajc
  • 10 češnjevih paradižnikov
  • 3 žlice dobrega svežega genovskega pesta
  • pest rukole
  • sol in poper
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 2 bučki (pribl. 300 g)
  • 1 velik strok česna
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 6 velikih jajc
  • 10 češnjevih paradižnikov
  • 3 žlice dobrega svežega genovskega pesta
  • pest rukole
  • sol in poper

Postopek

1

Bučki narežemo na 3 mm debele kolobarje, česen drobno naribamo, V teflonski ponvi premera približno 25 cm segrejemo 2 žlici oljčnega olja, dodamo bučkine kolobarje in jih pražimo 5 minut, da se zmehčajo, medtem občasno pomešamo. Medtem v veliki skledi stepemo jajca z naribanim česnom, soljo in poprom.

2

Bučke stresemo iz ponve in jo obrišemo s papirnato brisačo. V ponev dodamo preostali 2 žlici olja in jo spet pristavimo. V jajca vmešamo bučke in mešanico zlijemo v ponev. Pečemo 10  minut na majhnem ognju, da se skoraj povsem strdi. Nato tortiljo podrsnemo na velik krožnik in jo zvrnemo v ponev ter na hitro spečemo še na drugi strani, da se jajca povsem strdijo. (Če se želimo izogniti obračanju tortilje, jo lahko do konca spečemo pod žarom v pečici.) Tortiljo prestavimo na desko.

3

V ponev damo češnjeve paradižnike in jih popekamo 2 do 3 minute, da se malo zmehčajo in so kožice rahlo ožgane. Tortiljo razpolovimo in eno polovico premažemo z 2 žlicama pesta, nato jo pokrijemo z drugo polovico. Narežemo na trikotnike ter obložimo s preostalim pestom, popečenimi paradižnički in rukolo.

Pesto

Dva velika stroka grobo narezanega česna v možnarju stremo s ščepcem soli. Dodamo 40 g natrganih listov bazilike in 2 žlici rahlo popraženih pinjol. Stremo, da dobimo enakomerno maso. Preložimo v večjo posodo in počasi vmešamo 100 g sveže naribanega parmezana in 5 žlic oljčnega olja. Solimo in popramo. V hladilniku pesto lahko hranimo en teden.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.