
Krompirjeva omleta s paradižnikom
Slastna krompirjeva omleta, ki je lahko kosilo ali malica.
Krompirjeva omleta s paradižnikom
Slastna krompirjeva omleta, ki je lahko kosilo ali malica.

Dvanajstletna Tea in njen štiriletni bratec Matic svoji mami za materinski dan vsako leto nabereta zvončke. Letos jo bosta poleg zvončkov razveselila še s svojimi kuharskimi spretnostmi. V kuhinji Andreja Goljata sta zato že imela generalko: naučila sta se pripraviti krompirjevo omleto.
Sestavine
- 1 manjša čebula
- 200 g krompirja
- 4 rezine prekajene slanine
- 8 jajc
- 1 žlica gorčice
- 80 g naribanega sira
- 2 paradižnika
- 2 žlici olja
- sol
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 manjša čebula
- 200 g krompirja
- 4 rezine prekajene slanine
- 8 jajc
- 1 žlica gorčice
- 80 g naribanega sira
- 2 paradižnika
- 2 žlici olja
- sol
- poper
Postopek
Krompir olupi, nareži na ploščice in ga 10 minut kuhaj v vreli vodi. Medtem na majhne kocke nareži čebulo in s škarjami razreži slanino na manjše trakove. Segrej večjo ponev in v njej popraži slanino in čebulo, da ta postane rumena.

V posodo ubij jajca, dodaj gorčico, malo soli in popra ter premešaj z metlico. K jajčni mešanici dodaj še popečeno slanino s čebulo, odcejen kuhan krompir in polovico sira. Vse sestavine nežno premešaj.

V ponvi segrej olje in vanjo zlij jajčno mešanico. Omleto peci na nizkem ognju 6 minut ali tako dolgo, da jajce ob straneh zakrkne. Medtem nareži paradižnik in vključi pečico na žar ali na 240 °C.

Ko se omleta s spodnje strani zapeče, jo posuj z narezanim paradižnikom in sirom ter ponev prenesi v pečico za 4 minute, da se speče še z zgornje strani in se sir stopi. Omleto prenesi na krožnik in jo mamici ponudi s kruhom in kozarcem soka.
