
Krompirjeva kremna juha s porom in lososom
Preprosta juha za eleganten obed
Krompirjeva kremna juha s porom in lososom
Preprosta juha za eleganten obed

Sestavine
- košček masla
- 1 žlica olja
- 1 velik por
- 1 lovorov list
- 750 g mokastega krompirja
- 7,5 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- 1 dl sladke smetane
- 180 g prekajenega lososa
- sol
- poper
- drobnjak za posip
Preberite tudi

Pripravite domač jogurt: preprosto, zdravo in okusno
Doma narejen jogurt je odličen. Priprava je nadvse preprosta, potrebujete pa le dve sestavini.

Za domači sladoled, potrebujete le nekaj domišljije in pravi recept
Sladoled je nepogrešljiv spremljevalec toplih dni. Čeprav si ga lahko privoščimo vse leto, najbolj prija prav spomladi in poleti.

Gurmanski hit s Pinteresta: kako ustvariti popolno charcuterie desko
Bi radi očarali goste z narezkom? Pred vami je tehnika, s katero boste zagotovo navdušili. Fotogenična ideja žanje navdušenje tudi na družbenih omrežih.
Sestavine
- košček masla
- 1 žlica olja
- 1 velik por
- 1 lovorov list
- 750 g mokastega krompirja
- 7,5 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- 1 dl sladke smetane
- 180 g prekajenega lososa
- sol
- poper
- drobnjak za posip
Postopek
Por očistimo, razpolovimo, dobro operemo in narežemo na tanke rezine. Krompir olupimo in narežemo na kocke. Rezine lososa narežemo na trakove.
V veliki kozici segrejemo maslo in olje, dodamo por in lovorov list in ju pražimo 8 do 10 minut, da se por zmehča, nato dodamo krompir, dobro premešamo in dolijemo jušno osnovo in smetano. Zavremo, solimo in popramo ter kuhljamo 10 do 15 minut, da se krompir skuha.
Iz juhe odstranimo lovorov list, vanjo vmešamo dve tretjini lososa in jo nalijemo na krožnike. V vsak krožnik dodamo še nekaj prihranjenega lososa in jo okrasimo z narezanim drobnjakom.