
Toskanska ješprenjeva enolončnica s fižolom
Ješprenjeva enolončnica vam ne bo vzela več kot pol ure za pripravo
Toskanska ješprenjeva enolončnica s fižolom
Ješprenjeva enolončnica vam ne bo vzela več kot pol ure za pripravo

Sestavine
- oljčno olje
- 1 strok česna
- 2 manjša korenčka
- 2 stebli stebelne zelene
- 1 večji por
- 9 dl zelenjavne jušne osnove
- 1 žlica paradižnikove mezge (koncentrata)
- 3 žlice ješprenja
- 1 pločevinka (400 g) rjavega fižola
- približno 150 g listnate zelenjave
- kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo

Vesuvio v Portorožu jadra s picami prav proti soncu
Obiskali smo picerijo Vesuvio, ki se ne ponaša le z vrhunskimi picami, ampak tudi s številnimi najvišjimi lovorikami.

8 idej za kosilo v eni ponvi
Od zajtrka do večerje - naredite slasten obrok za vso družino v samo eni ponvi. Našli smo recepte, ki umažejo malo posode, a ponudijo veliko okusov.

Kuharska tehnika po korakih: Holandska omaka
Naučite se pripraviti eno izmed petih osnovnih francoskih omak. Holandska omaka je nepogrešljiva sestavina finega poznega bruncha in se krasno poda špargljem.
Sestavine
- oljčno olje
- 1 strok česna
- 2 manjša korenčka
- 2 stebli stebelne zelene
- 1 večji por
- 9 dl zelenjavne jušne osnove
- 1 žlica paradižnikove mezge (koncentrata)
- 3 žlice ješprenja
- 1 pločevinka (400 g) rjavega fižola
- približno 150 g listnate zelenjave
- kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo
Postopek
Česen stremo, korenčka in stebelno zeleno narežemo na kockice, por na kolobarje. Listnati zelenjavi odstranimo morebitna trda stebla in liste narežemo.
V veliki kozici segrejemo 2 žlici olja, dodamo česen, korenje, stebelno zeleno in por ter pražimo, da se zelenjava zmehča. Dodamo jušno osnovo, paradižnikovo mezgo in ješprenj. Nežno zavremo in kuhamo še 15 do 20 minut, da se ješprenj komaj zmehča. Dodamo fižol in listnato zelenjavo ter nežno kuhamo še 5 minut. Postrežemo s kruhom.