
Toskanska ješprenjeva enolončnica s fižolom
Ješprenjeva enolončnica vam ne bo vzela več kot pol ure za pripravo
Toskanska ješprenjeva enolončnica s fižolom
Ješprenjeva enolončnica vam ne bo vzela več kot pol ure za pripravo

Sestavine
- oljčno olje
- 1 strok česna
- 2 manjša korenčka
- 2 stebli stebelne zelene
- 1 večji por
- 9 dl zelenjavne jušne osnove
- 1 žlica paradižnikove mezge (koncentrata)
- 3 žlice ješprenja
- 1 pločevinka (400 g) rjavega fižola
- približno 150 g listnate zelenjave
- kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo

Prikličite poletje s kozarcem domače sangrije
Ko si zaželimo, da bi poletje trajalo vsaj še malo dlje, dvignemo kozarec sangrije in si privoščimo trenutek brezskrbnosti. Olé!

Pomežik jeseni: orehove rezine z jabolčnim nadev
Tole je sladek pomežik jeseni. Le kdo se ne bi veselil ... slastnih orehovih rezin z jabolki namreč.

Poenostavite si teden z meal prepom
Če vam pripravljanje hrane in razmišljanje o tem kaj bi sploh jedli vsak dan, predstavlja prevelik stres, je meal prep odlična rešitev za vas. Pokukajte in si preberite nekaj idej in trikov za popoln meal prep.
Sestavine
- oljčno olje
- 1 strok česna
- 2 manjša korenčka
- 2 stebli stebelne zelene
- 1 večji por
- 9 dl zelenjavne jušne osnove
- 1 žlica paradižnikove mezge (koncentrata)
- 3 žlice ješprenja
- 1 pločevinka (400 g) rjavega fižola
- približno 150 g listnate zelenjave
- kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo
Postopek
Česen stremo, korenčka in stebelno zeleno narežemo na kockice, por na kolobarje. Listnati zelenjavi odstranimo morebitna trda stebla in liste narežemo.
V veliki kozici segrejemo 2 žlici olja, dodamo česen, korenje, stebelno zeleno in por ter pražimo, da se zelenjava zmehča. Dodamo jušno osnovo, paradižnikovo mezgo in ješprenj. Nežno zavremo in kuhamo še 15 do 20 minut, da se ješprenj komaj zmehča. Dodamo fižol in listnato zelenjavo ter nežno kuhamo še 5 minut. Postrežemo s kruhom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Svinjina s slivami po azijsko
Velikonočni kolački s kokosom in belo čokolado
Presežke čokoladnih zajčkov in jajčk lahko spremenimo v odlične kolačke.