© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Toskanska ješprenjeva enolončnica s fižolom

Ješprenjeva enolončnica vam ne bo vzela več kot pol ure za pripravo

Toskanska ješprenjeva enolončnica s fižolom

Ješprenjeva enolončnica vam ne bo vzela več kot pol ure za pripravo

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Toskanska ješprenjeva enolončnica s fižolom

Sestavine

  • oljčno olje
  • 1 strok česna
  • 2 manjša korenčka
  • 2 stebli stebelne zelene
  • 1 večji por
  • 9 dl zelenjavne jušne osnove
  • 1 žlica paradižnikove mezge (koncentrata)
  • 3 žlice ješprenja
  • 1 pločevinka (400 g) rjavega fižola
  • približno 150 g listnate zelenjave
  • kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo

Sestavine

  • oljčno olje
  • 1 strok česna
  • 2 manjša korenčka
  • 2 stebli stebelne zelene
  • 1 večji por
  • 9 dl zelenjavne jušne osnove
  • 1 žlica paradižnikove mezge (koncentrata)
  • 3 žlice ješprenja
  • 1 pločevinka (400 g) rjavega fižola
  • približno 150 g listnate zelenjave
  • kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo

Postopek

1

Česen stremo, korenčka in stebelno zeleno narežemo na kockice, por na kolobarje. Listnati zelenjavi odstranimo morebitna trda stebla in liste narežemo.

2

V veliki kozici segrejemo 2 žlici olja, dodamo česen, korenje, stebelno zeleno in por ter pražimo, da se zelenjava zmehča. Dodamo jušno osnovo, paradižnikovo mezgo in ješprenj. Nežno zavremo in kuhamo še 15 do 20 minut, da se ješprenj komaj zmehča. Dodamo fižol in listnato zelenjavo ter nežno kuhamo še 5 minut. Postrežemo s kruhom.

Priljubljeni recepti

Popečeni kruhki s figami in labnehom iz kozjega jogurta

Hrustljav kruh in nežna obloga ter mešanica sladkega in slanega okusa bodo poskrbeli, da se vam bo ta prigrizek vtisnil v spomin.

15 min
Enostavno

Pirogi, polnjeni z radičem in sirom

Ruska klasika

1 h 10 min
Enostavno

Čokoladni kolač s pisanim posipom

Zabavnih pisanih mrvic ni nikoli preveč! Ta trditev še posebej drži, kadar so posute po čokoladi …

1 h 20 min
Enostavno

Skuše po maroško

40 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.