
Koruzne tortilje s svinjino in fižolom
Koruzne tortilje s svinjino in fižolom

Sestavine
- 2 žlički rastlinskega olja
- ½ rdeče čebule
- 2 žlički pekoče paprike
- 2 žlički mletega kumina (orientalske kumine)
- 500 g mlete svinjine
- 3 dl sesekljanega paradižnika (polpe)
- 5 žlic omake za žar
- 400 g rdečega ali črnega fižola (iz pločevinke)
- 1 manjši šopek koriandra
- 8 koruznih tortilj
- 1 zrel avokado
- ½ glave ledenke
- sol
- poper
- kisla smetana, ko postrežemo

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 2 žlički rastlinskega olja
- ½ rdeče čebule
- 2 žlički pekoče paprike
- 2 žlički mletega kumina (orientalske kumine)
- 500 g mlete svinjine
- 3 dl sesekljanega paradižnika (polpe)
- 5 žlic omake za žar
- 400 g rdečega ali črnega fižola (iz pločevinke)
- 1 manjši šopek koriandra
- 8 koruznih tortilj
- 1 zrel avokado
- ½ glave ledenke
- sol
- poper
- kisla smetana, ko postrežemo
Postopek
V veliki ponvi segrejemo olje in na njem 5 minut pražimo nasekljano čebulo, da se zmehča. Posujemo jo s papriko in kumino ter pražimo še 1 minuto. Dodamo meso, s kuhalnico ga zdrobimo na manjše kose, pražimo in mešamo, da se dobro speče.
Vmešamo paradižnik, omako za žar in 4 žlice vode. Ogenj zvišamo in pustimo, da omaka zabrbota. Nato jo toliko pokuhamo, da tekočina izpari. Dodamo odcejen fižol, začinimo s soljo in poprom ter kuhamo še 2 minuti. Vmešamo še nasekljan koriander. Tortilje v ponvi segrejemo.
Avokado olupimo in narežemo na rezine, ledenko pa na trakove. Tortilje napolnimo z mesno omako, na vrh vsake damo po 2 rezini avokada, malo ledenke in žlico smetane.