
Črni fižol v solati s prelivom čimičuri
Čimičuri doda piko na i tej posebni fižolovi solati
Črni fižol v solati s prelivom čimičuri
Čimičuri doda piko na i tej posebni fižolovi solati

Sestavine
- 1 pločevinka (400 g) črnega fižola
- 1 paradižnik
- 1⁄4 rdeče čebule
- 1⁄2 avokada
- 50 g sira feta
preliv čimičuri
- velika pest koriandra
- velika pest peteršilja
- 2 žlici šerijevega kisa
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1⁄2 grobo sesekljanega stroka česna
- 1⁄4 žličke čilija v prahu
- 1⁄4 žličke mletega kumina (orientalske kumine)
- sol po okusu
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- 1 pločevinka (400 g) črnega fižola
- 1 paradižnik
- 1⁄4 rdeče čebule
- 1⁄2 avokada
- 50 g sira feta
preliv čimičuri
- velika pest koriandra
- velika pest peteršilja
- 2 žlici šerijevega kisa
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1⁄2 grobo sesekljanega stroka česna
- 1⁄4 žličke čilija v prahu
- 1⁄4 žličke mletega kumina (orientalske kumine)
- sol po okusu
Postopek
Vse sestavine za čimičuri zmeljemo v majhnem multipraktiku.
Fižol odcedimo in oplaknemo. Paradižnik in avokado narežemo na koščke, čebulo grobo nasekljamo. Feto nadrobimo na koščke. Vse sestavine za solato zmešamo v skledi ali plastični posodi. Pokapamo s prelivom čimičuri – ali pa preliv shranimo posebej in solato zabelimo, tik preden jo pojemo.
Čimičuri
je pikantna omaka iz peteršilja, česna, olja, kisa in še nekaj dodatkov. V Argentini, od koder prihaja, jo največkrat ponudijo ob steaku. Mi smo v čimičuri za spremembo dodali še koriander, čili in malo kumina (orientalske kumine).