Kaj boste skuhali danes?
Črni fižol v solati s prelivom čimičuri
Čimičuri doda piko na i tej posebni fižolovi solati
Črni fižol v solati s prelivom čimičuri
Čimičuri doda piko na i tej posebni fižolovi solati
Sestavine
- 1 pločevinka (400 g) črnega fižola
- 1 paradižnik
- 1⁄4 rdeče čebule
- 1⁄2 avokada
- 50 g sira feta
preliv čimičuri
- velika pest koriandra
- velika pest peteršilja
- 2 žlici šerijevega kisa
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1⁄2 grobo sesekljanega stroka česna
- 1⁄4 žličke čilija v prahu
- 1⁄4 žličke mletega kumina (orientalske kumine)
- sol po okusu
Praznične jedi kljub celiakiji: slovenska voditeljica delila svoje recepte
Klavdija Winder Pantner, ki jo gledalci poznajo kot Veseljakovo voditeljico, sicer pa prepeva tudi v skupini Katrca, se v zasebnem življenju vsak dan sooča s celiakijo.
Recepti chefa Jerneja Fonde: Postanite zvezda praznične večerje
Iščete ideje za božično ali novoletno večerjo? Jernej Fonda iz Hiša Lisjak razkriva recepte, s katerimi boste navdušili goste.
Se vam je praznična sladica ponesrečila? Rešite jo v 10 minutah
Z dobrimi nameni smo se lotili priprave praznične sladice, a se žal ni posrečila. Brez skrbi, vsakemu se lahko zgodi – to je rešitev.
Sestavine
- 1 pločevinka (400 g) črnega fižola
- 1 paradižnik
- 1⁄4 rdeče čebule
- 1⁄2 avokada
- 50 g sira feta
preliv čimičuri
- velika pest koriandra
- velika pest peteršilja
- 2 žlici šerijevega kisa
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1⁄2 grobo sesekljanega stroka česna
- 1⁄4 žličke čilija v prahu
- 1⁄4 žličke mletega kumina (orientalske kumine)
- sol po okusu
Postopek
Vse sestavine za čimičuri zmeljemo v majhnem multipraktiku.
Fižol odcedimo in oplaknemo. Paradižnik in avokado narežemo na koščke, čebulo grobo nasekljamo. Feto nadrobimo na koščke. Vse sestavine za solato zmešamo v skledi ali plastični posodi. Pokapamo s prelivom čimičuri – ali pa preliv shranimo posebej in solato zabelimo, tik preden jo pojemo.
Čimičuri
je pikantna omaka iz peteršilja, česna, olja, kisa in še nekaj dodatkov. V Argentini, od koder prihaja, jo največkrat ponudijo ob steaku. Mi smo v čimičuri za spremembo dodali še koriander, čili in malo kumina (orientalske kumine).
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Vojvodinjin krompir (pommes duchesse)
Znamenita francoska klasika, ki vedno znova očara
Burger s piščancem, čebulo in avokadom
Piščančja rulada s kuskusom in pinjolami
Bodite kreativni in pripravite novo piščančjo jed
Juha iz pečene paprike in paradižnika
Preprosta juha iz pečene paprike in paradižnika bo pripravljena, kot bi mignil