
Koruzne pogačice
Koruzne pogačice so pripravljene, kot bi mignil, skupaj s solato pa so lahko odlična malica.
Koruzne pogačice
Koruzne pogačice so pripravljene, kot bi mignil, skupaj s solato pa so lahko odlična malica.

Sestavine
- 300 g krompirja
- 50 g vložene koruze
- 1 rumenjak
- 50 g skute
- sol
- poper
- muškatni orešek
- 60 g moke
- 1 jajce
- 60 g drobtin
- margarina za cvrenje
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 300 g krompirja
- 50 g vložene koruze
- 1 rumenjak
- 50 g skute
- sol
- poper
- muškatni orešek
- 60 g moke
- 1 jajce
- 60 g drobtin
- margarina za cvrenje
Postopek
Krompir skuhamo v slani vodi, olupimo in pretlačimo. Dodamo koruzo, rumenjak in skuto. Sestavine premešamo ter začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom.
Iz mase naredimo pogačice. Povaljamo jih v moki, jajcu in drobtinah. V ponvi segrejemo margarino in hlebčke na obeh straneh ocvremo do zlato rjave barve. Koruzne pogačice postrežemo s poljubno solato.