
Koruzne pogačice
Koruzne pogačice so pripravljene, kot bi mignil, skupaj s solato pa so lahko odlična malica.
Koruzne pogačice
Koruzne pogačice so pripravljene, kot bi mignil, skupaj s solato pa so lahko odlična malica.

Sestavine
- 300 g krompirja
- 50 g vložene koruze
- 1 rumenjak
- 50 g skute
- sol
- poper
- muškatni orešek
- 60 g moke
- 1 jajce
- 60 g drobtin
- margarina za cvrenje

7 preprostih receptov za grške jedi, ki vedno navdušijo
Grška kuhinja si značilnosti deli z italijansko, balkansko in turško kulinariko. Je preprosta, a izjemno bogata in okusna.

Če ste naveličani jajc, odkrijte te poletne zajtrke
Poleti si želimo lahkotnejši uvod v nov dan. Izbrali smo recepte za super poletne zajtrke - od čija pudingov in zdravih skled do pečenih kosmičev, mafinov in sendvičev.

Juha, ki je popolna za vroče dni
Vročinski val kliče po hladnih juhah. Gaspačo je idealna juha za poletne dni, ki je pripravljena je zelo hitro, polna hranilnih snovi in ne le nasiti, temveč tudi odžeja.
Sestavine
- 300 g krompirja
- 50 g vložene koruze
- 1 rumenjak
- 50 g skute
- sol
- poper
- muškatni orešek
- 60 g moke
- 1 jajce
- 60 g drobtin
- margarina za cvrenje
Postopek
Krompir skuhamo v slani vodi, olupimo in pretlačimo. Dodamo koruzo, rumenjak in skuto. Sestavine premešamo ter začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom.
Iz mase naredimo pogačice. Povaljamo jih v moki, jajcu in drobtinah. V ponvi segrejemo margarino in hlebčke na obeh straneh ocvremo do zlato rjave barve. Koruzne pogačice postrežemo s poljubno solato.