
Mehko kuhana jajca z avokadom v pancetini srajčki
Jajca, avokado in panceta za najboljši začetek dneva
Mehko kuhana jajca z avokadom v pancetini srajčki
Jajca, avokado in panceta za najboljši začetek dneva

Sestavine
- 4 jajca
- sol
- 1 žlica rastlinskega olja
- 1 zrel avokado
- 100 g rezin dimljene pancete
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 4 jajca
- sol
- 1 žlica rastlinskega olja
- 1 zrel avokado
- 100 g rezin dimljene pancete
Postopek
V kozici zavremo vodo. Vanjo previdno položimo jajca in jih kuhamo 4 minute, da so mehko kuhana.
Medtem v oplasteni ponvi segrejemo olje. Avokado narežemo na rezine in vsako ovijemo v panceto ter jo 2 do 3 minute popekamo na visoki temperaturi, da panceta zahrusta.
Jajca postrežemo v jajčnih skodelicah, zraven pa ponudimo avokado v pancetini srajčki za pomakanje.