Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kolački z robidnicami

Robidnice dodajo tem kolačkom poseben okus in sočnost, mandljevi lističi pa poskrbijo za hrustljavost.

Kolački z robidnicami

Robidnice dodajo tem kolačkom poseben okus in sočnost, mandljevi lističi pa poskrbijo za hrustljavost.

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kolačkov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kolacki z robidnicami

Sestavine

  • 370 g krhkega testa (glej nasvet)
  • moka za delovno površino
  • stepena smetana ali maskarpone, ko postrežemo

nadev

  • 100 g masla na sobni temperaturi
  • 100 g sladkorja
  • 1 veliko jajce
  • 100 g mletih mandljev
  • 1 žlica moke
  • 150 g robidnic
  • 25 g rahlo prepraženih mandljevih lističev

Sestavine

  • 370 g krhkega testa (glej nasvet)
  • moka za delovno površino
  • stepena smetana ali maskarpone, ko postrežemo

nadev

  • 100 g masla na sobni temperaturi
  • 100 g sladkorja
  • 1 veliko jajce
  • 100 g mletih mandljev
  • 1 žlica moke
  • 150 g robidnic
  • 25 g rahlo prepraženih mandljevih lističev

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo testo in izrežemo 12 krogov z obodcem, velikim 8 do 9 cm. Z njimi obložimo 12 vdolbin v pekaču za mafine in ga postavimo na hladno, medtem ko pripravljamo nadev.

2

V skledi skupaj stepemo maslo, sladkor, jajce, mlete mandlje in moko. Maso razdelimo na pripravljene testene podlage, v maso pa potisnemo nekaj robidnic. Posujemo jih z mandljevimi lističi in pečemo 15 do 20 minut, da je testo svetlo rjavo.

3

Kolačke poberemo iz pekača in postrežemo tople ali hladne, zraven pa po želji dodamo žlico stepene smetane ali maskarponeja.

Nasvet

Krhko testo lahko kupimo pripravljeno ali ga naredimo tako, da v kuhinjskem strojčku zmešamo 220 g moke z 100 g masla, narezanega na koščke, dodamo žlico sladkorja, stepeno jajce in le toliko vode (približno 2 žlici), da se sestavine povežejo v testo. Oblikujemo ga v kroglo, zavijemo v prozorno folijo in postavimo na hladno, kjer naj počiva 30 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.