
Kokosovi kolački z malinami
V kremo dodajmo malo sadnega pireja za poseben okus in živahno barvo!
Kokosovi kolački z malinami
V kremo dodajmo malo sadnega pireja za poseben okus in živahno barvo!

Sestavine
- 175 g moke
- 1,5 žličke pecilnega praška
- 140 g sladkorja
- 50 g kokosove moke
- 140 g zmehčanega masla
- ½ žličke vaniljeve arome
- 2 veliki jajci
- 4 žlice mleka
- 140 g malin (svežih ali zamrznjenih)
- kokosova moka ali kokosovi ostružki za okras
krema
- 280 g sladkorja v prahu
- 85 g zmehčanega masla
- 4 žlice malinovega preliva (kupljenega ali svežega domačega)
Preberite tudi

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.

Bralka sprašuje: ‘Kako shraniti meto, da bo res ostala sveža?’
"Na tržnici po navadi kupim velik šop mete. Sveža ostane le dan ali dva in jo nazadnje zavržem. Kako naj jo shranim, da bo ostala sveža vsaj do naslednjega tedna, ko spet obiščem tržnico?"
Sestavine
- 175 g moke
- 1,5 žličke pecilnega praška
- 140 g sladkorja
- 50 g kokosove moke
- 140 g zmehčanega masla
- ½ žličke vaniljeve arome
- 2 veliki jajci
- 4 žlice mleka
- 140 g malin (svežih ali zamrznjenih)
- kokosova moka ali kokosovi ostružki za okras
krema
- 280 g sladkorja v prahu
- 85 g zmehčanega masla
- 4 žlice malinovega preliva (kupljenega ali svežega domačega)
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Dvanajst vdolbin v pekaču za mafine obložimo s papirnatimi košaricami za mafine. Vse sestavine, razen malin, damo v skledo in jih 1 do 2 minuti stepamo, da dobimo rahlo in puhasto maso. Nežno vmešamo maline.
Maso razdelimo po košaricah in kolačke pečemo 18 do 20 minut, da se zlato rjavo zapečejo in so čvrsti na dotik, nato jih ohladimo.
Sladkor v prahu, maslo in malinov preliv stepemo skupaj, da dobimo rahlo, penasto kremo. Z žlico ali brizgalno vrečko kolačke okrasimo s kremo in posipamo s kokosom.
Nasvet
Malinov preliv pripravimo tako, da 100 g malin in 1 žlico sladkorja počasi zavremo, da se maline zmehčajo, nato jih pretlačimo skozi fino cedilo.