Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kokosovi kolački z malinami

V kremo dodajmo malo sadnega pireja za poseben okus in živahno barvo!

Kokosovi kolački z malinami

V kremo dodajmo malo sadnega pireja za poseben okus in živahno barvo!

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kolačkov
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 175 g moke
  • 1,5 žličke pecilnega praška
  • 140 g sladkorja
  • 50 g kokosove moke
  • 140 g zmehčanega masla
  • ½ žličke vaniljeve arome
  • 2 veliki jajci
  • 4 žlice mleka
  • 140 g malin (svežih ali zamrznjenih)
  • kokosova moka ali kokosovi ostružki za okras

krema

  • 280 g sladkorja v prahu
  • 85 g zmehčanega masla
  • 4 žlice malinovega preliva (kupljenega ali svežega domačega)

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

  • 175 g moke
  • 1,5 žličke pecilnega praška
  • 140 g sladkorja
  • 50 g kokosove moke
  • 140 g zmehčanega masla
  • ½ žličke vaniljeve arome
  • 2 veliki jajci
  • 4 žlice mleka
  • 140 g malin (svežih ali zamrznjenih)
  • kokosova moka ali kokosovi ostružki za okras

krema

  • 280 g sladkorja v prahu
  • 85 g zmehčanega masla
  • 4 žlice malinovega preliva (kupljenega ali svežega domačega)

Postopek

1

Pečico segrejemo na 190 °C. Dvanajst vdolbin v pekaču za mafine obložimo s papirnatimi košaricami za mafine. Vse sestavine, razen malin, damo v skledo in jih 1 do 2 minuti stepamo, da dobimo rahlo in puhasto maso. Nežno vmešamo maline.

2

Maso razdelimo po košaricah in kolačke pečemo 18 do 20 minut, da se zlato rjavo zapečejo in so čvrsti na dotik, nato jih ohladimo.

3

Sladkor v prahu, maslo in malinov preliv stepemo skupaj, da dobimo rahlo, penasto kremo. Z žlico ali brizgalno vrečko kolačke okrasimo s kremo in posipamo s kokosom.

Nasvet

Malinov preliv pripravimo tako, da 100 g malin in 1 žlico sladkorja počasi zavremo, da se maline zmehčajo, nato jih pretlačimo skozi fino cedilo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.