
Kokosovi kolački z malinami
V kremo dodajmo malo sadnega pireja za poseben okus in živahno barvo!
Kokosovi kolački z malinami
V kremo dodajmo malo sadnega pireja za poseben okus in živahno barvo!

Sestavine
- 175 g moke
- 1,5 žličke pecilnega praška
- 140 g sladkorja
- 50 g kokosove moke
- 140 g zmehčanega masla
- ½ žličke vaniljeve arome
- 2 veliki jajci
- 4 žlice mleka
- 140 g malin (svežih ali zamrznjenih)
- kokosova moka ali kokosovi ostružki za okras
krema
- 280 g sladkorja v prahu
- 85 g zmehčanega masla
- 4 žlice malinovega preliva (kupljenega ali svežega domačega)

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 175 g moke
- 1,5 žličke pecilnega praška
- 140 g sladkorja
- 50 g kokosove moke
- 140 g zmehčanega masla
- ½ žličke vaniljeve arome
- 2 veliki jajci
- 4 žlice mleka
- 140 g malin (svežih ali zamrznjenih)
- kokosova moka ali kokosovi ostružki za okras
krema
- 280 g sladkorja v prahu
- 85 g zmehčanega masla
- 4 žlice malinovega preliva (kupljenega ali svežega domačega)
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Dvanajst vdolbin v pekaču za mafine obložimo s papirnatimi košaricami za mafine. Vse sestavine, razen malin, damo v skledo in jih 1 do 2 minuti stepamo, da dobimo rahlo in puhasto maso. Nežno vmešamo maline.
Maso razdelimo po košaricah in kolačke pečemo 18 do 20 minut, da se zlato rjavo zapečejo in so čvrsti na dotik, nato jih ohladimo.
Sladkor v prahu, maslo in malinov preliv stepemo skupaj, da dobimo rahlo, penasto kremo. Z žlico ali brizgalno vrečko kolačke okrasimo s kremo in posipamo s kokosom.
Nasvet
Malinov preliv pripravimo tako, da 100 g malin in 1 žlico sladkorja počasi zavremo, da se maline zmehčajo, nato jih pretlačimo skozi fino cedilo.