
Klobasni zvitki s čebulno marmelado in timijanom
Zvitki s klobaso se lepo podajo kozarcu vina
Klobasni zvitki s čebulno marmelado in timijanom
Zvitki s klobaso se lepo podajo kozarcu vina

Sestavine
- 400 g svežih svinjskih klobas
- 2 žlici čebulne marmelade
- 1 žlička polnozrnate gorčice
- 1 žlička sesekljanega timijana
- 275 g razvaljanega listnatega testa
- 1 razžvrkljano jajce
- 1⁄2 žličke makovih semen

Prosecco: vino, ki je z mehurčki osvojilo svet
Prosecco je eno tistih penečih vin, ki nas s svojo svežino, lahkotnostjo in nežno sadnostjo zlahka zapelje. A prosecco še zdaleč ni le vino za lahkotne klepete in živahne mimoze.

Pripravite osladkorjene cvetove vrtnic
Na nas se je obrnila bralka s polnim vrtom vrtnic. »Cvetove bi rada posušila s sladkorjem in jih uporabila za okrasitev tort. Hvaležna bi bila za navodila, kako se pripravijo taki cvetni listi in za več idej, kako jih lahko uporabim v kuhinji.«

Razbijamo mite: ali mleko res vsebuje antibiotike in rastne hormone?
Je bolj zdravo surovo mleko ali pasterizirano? Nam homogenizirano mleko lahko škodi? Ob svetovnem dnevu mleka preverjamo, kateri miti o kravjem mleku (ne) držijo.
Sestavine
- 400 g svežih svinjskih klobas
- 2 žlici čebulne marmelade
- 1 žlička polnozrnate gorčice
- 1 žlička sesekljanega timijana
- 275 g razvaljanega listnatega testa
- 1 razžvrkljano jajce
- 1⁄2 žličke makovih semen
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Klobasno meso iztisnemo iz ovoja v skledo in ga zmešamo s čebulno marmelado, gorčico in timijanom.
Testo razvijemo in razvaljamo, da daljša stranica meri 43 cm. Vzdolž sredine testa razporedimo klobasno meso. Na eni strani ob daljši stranici testo premažemo z razžvrkljanim jajcem. Testo ovijemo okrog mesa in robove zatesnimo z vilicami, nato pa zvitek narežemo na 8 delov. Premažemo jih s še malo razžvrkljanega jajca in posujemo z makom. Zvitke prenesemo na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih pečemo 25 minut, da se zlato rjavo obarvajo.
Čebulna marmelada
Recept za čebulno marmelado najdete tukaj.