© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Šarenka v sladko-kisli čebulni marinadi

Šarenka, kot je še niste jedli. Navdušila vas bo!

Šarenka v sladko-kisli čebulni marinadi

Šarenka, kot je še niste jedli. Navdušila vas bo!

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

marinada

  • 1 rdeča čebula
  • 1 rdeči čili
  • 1 lovorov list
  • 1⁄2 žličke koriandrovih semen
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 1 dl belega vina
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • oljčno olje
  • 4 fileji šarenke brez kože
  • zelena solata ali krompir, ko postrežemo

Sestavine

marinada

  • 1 rdeča čebula
  • 1 rdeči čili
  • 1 lovorov list
  • 1⁄2 žličke koriandrovih semen
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 1 dl belega vina
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • oljčno olje
  • 4 fileji šarenke brez kože
  • zelena solata ali krompir, ko postrežemo

Postopek

1

Čebulo in čili drobno narežemo. Koriandrova semena grobo stremo. Sestavine za marinado damo v kozico in jih segrejemo, da začnejo rahlo vreti. Po minuti jih odstavimo z ognja.

2

V ponvi segrejemo malce olja. Nanj položimo fi leje na tisto stran, ki bo obrnjena navzgor, ko jih bomo postregli. Pečemo jih 4 minute. Nato jih obrnemo in pečemo še minuto.

3

Fileje razporedimo po servirnem krožniku in prelijemo z marinado. Pustimo, da se ohladijo na sobno temperaturo, nato pa jih postrežemo s solato ali krompirjem.

Priljubljeni recepti

Limonove kocke

55 min
Enostavno

Kolač s suhim sadjem

Kakor nalašč za čajanko

1 h 15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.