Kaj boste skuhali danes?
Šarenka v sladko-kisli čebulni marinadi
Šarenka, kot je še niste jedli. Navdušila vas bo!
Šarenka v sladko-kisli čebulni marinadi
Šarenka, kot je še niste jedli. Navdušila vas bo!
Sestavine
marinada
- 1 rdeča čebula
- 1 rdeči čili
- 1 lovorov list
- 1⁄2 žličke koriandrovih semen
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 1 dl belega vina
- 1 žlica sladkorja v prahu
- oljčno olje
- 4 fileji šarenke brez kože
- zelena solata ali krompir, ko postrežemo
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
marinada
- 1 rdeča čebula
- 1 rdeči čili
- 1 lovorov list
- 1⁄2 žličke koriandrovih semen
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 1 dl belega vina
- 1 žlica sladkorja v prahu
- oljčno olje
- 4 fileji šarenke brez kože
- zelena solata ali krompir, ko postrežemo
Postopek
Čebulo in čili drobno narežemo. Koriandrova semena grobo stremo. Sestavine za marinado damo v kozico in jih segrejemo, da začnejo rahlo vreti. Po minuti jih odstavimo z ognja.
V ponvi segrejemo malce olja. Nanj položimo fi leje na tisto stran, ki bo obrnjena navzgor, ko jih bomo postregli. Pečemo jih 4 minute. Nato jih obrnemo in pečemo še minuto.
Fileje razporedimo po servirnem krožniku in prelijemo z marinado. Pustimo, da se ohladijo na sobno temperaturo, nato pa jih postrežemo s solato ali krompirjem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Cheesecake
Klasika iz New Yorka - cheesecake je že nekaj let ena najbolj trendnih tort. S sezonskim sadjem je zmagovalka v vseh letnih časih.
Telečje kroglice z aromatično paradižnikovo omako
Telečji "čufti" s paradižnikovo omako
Dušena vratovina v čebulni omaki
Čebulna omaka popestri vratovino, ki se v ustih kar topi.