Kaj boste skuhali danes?
Marmeladni vogalčki
Samo listnato testo in nekaj dodatkov - 1, 2, 3 po sladkem zadiši.
Marmeladni vogalčki
Samo listnato testo in nekaj dodatkov - 1, 2, 3 po sladkem zadiši.
    Sestavine
- 275 g razvaljanega listnatega testa
 - 1 zvrhana žlica marmelade (obnesejo se marelična, malinova ali jagodna)
 - 1 razžvrkljano jajce
 - moka za delovno površino
 - sladkor v prahu za posip
 - topljena smetana ali maskarpone, ko postrežemo
 
        
            
            Ričet po receptu Marije Merljak
Ko v kuhinji zadiši po ričetu, takrat vemo, da se kuha nekaj res dobrega in domačega.
        
            
            Nove ideje za fina kosila, pripravljena v pol ure
Čas hiti mimo, mi pa z njim – a kljub hitenju si lahko privoščimo okusno domače kosilo. Preglejte pestre recepte za kosila, pripravljena, kot bi mignil.
        
            
            Če se bojite priprave potice, izberite to martinovo sladico
Kar nekoliko nenavadno bi bilo, če po krepki martinovi pojedini ne bi postregli še sladice. Tokrat smo se odločili za malce manj klasičen aromatičen makov venec.
Sestavine
- 275 g razvaljanega listnatega testa
 - 1 zvrhana žlica marmelade (obnesejo se marelična, malinova ali jagodna)
 - 1 razžvrkljano jajce
 - moka za delovno površino
 - sladkor v prahu za posip
 - topljena smetana ali maskarpone, ko postrežemo
 
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Listnato testo razvijemo na rahlo pomokani delovni površini. Razrežemo ga na šest kvadratov in na sredino vsakega damo malo marmelade, nato kvadrate prepognemo, da dobimo trikotnike (vogalčke). Robove zatesnimo tako, da jih stisnemo z vilicami, nato vogalčke premažemo z razžvrkljanim jajcem.
Vogalčke položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih pečemo 20 minut. Poprašimo jih s sladkorjem v prahu in postrežemo s topljeno smetano ali maskarponejem.
Priljubljeni recepti
Kavna jogurtova strjenka
Limonina krema
Preprosta osvežilna krema, ki v hladilniku zdrži dva tedna, a jo boste gotovo uporabili prej - za nadeve pit in tort, v palačinkah, na sestavljenih piškotih, v sladicah v kozarcu ali namazano na rezino kruha.