Kaj boste skuhali danes?
Marmeladni vogalčki
Samo listnato testo in nekaj dodatkov - 1, 2, 3 po sladkem zadiši.
Marmeladni vogalčki
Samo listnato testo in nekaj dodatkov - 1, 2, 3 po sladkem zadiši.
Sestavine
- 275 g razvaljanega listnatega testa
- 1 zvrhana žlica marmelade (obnesejo se marelična, malinova ali jagodna)
- 1 razžvrkljano jajce
- moka za delovno površino
- sladkor v prahu za posip
- topljena smetana ali maskarpone, ko postrežemo
Pica, ki je obnorela svet: hitro, beljakovinsko in noro okusno
Sveži zrnati sir je v zadnjem času postal eden izmed najbolj priljubljenih živil. Razlogov, zakaj, je veliko. Danes iz njega pripravljamo 'cottage cheese' pico.
Hitra večerja na žlico, ki ne obteži želodca
Barvita paradižnikova juha s testeninami in čičerko je vse, kar si želimo ob zaključku napornega dne.
Piškoti, ki so tako slastni, da bodo izginili v hipu
Piškoti z belo čokolado in brusnicami so med najbolj priljubljenimi recepti za praznične slaščice. Preverite, kaj lahko naredite, da jih ne bo prehitro zmanjkalo.
Sestavine
- 275 g razvaljanega listnatega testa
- 1 zvrhana žlica marmelade (obnesejo se marelična, malinova ali jagodna)
- 1 razžvrkljano jajce
- moka za delovno površino
- sladkor v prahu za posip
- topljena smetana ali maskarpone, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Listnato testo razvijemo na rahlo pomokani delovni površini. Razrežemo ga na šest kvadratov in na sredino vsakega damo malo marmelade, nato kvadrate prepognemo, da dobimo trikotnike (vogalčke). Robove zatesnimo tako, da jih stisnemo z vilicami, nato vogalčke premažemo z razžvrkljanim jajcem.
Vogalčke položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih pečemo 20 minut. Poprašimo jih s sladkorjem v prahu in postrežemo s topljeno smetano ali maskarponejem.