
Pečena klobasa z jabolki in gorčico
Jed s klobaso bo malce bolj sveža, če ji bomo dodali jabolko
Pečena klobasa z jabolki in gorčico
Jed s klobaso bo malce bolj sveža, če ji bomo dodali jabolko

Sestavine
- 450 g krompirja
- 30 g masla
- oljčno olje za cvrenje
- 2 sočni kiselkasti jabolki
- 4 sveže klobase (npr. pečenice)
- 2 žlički polnozrnate gorčice
- 3 vejice timijana
- sol in poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 450 g krompirja
- 30 g masla
- oljčno olje za cvrenje
- 2 sočni kiselkasti jabolki
- 4 sveže klobase (npr. pečenice)
- 2 žlički polnozrnate gorčice
- 3 vejice timijana
- sol in poper
Postopek
Krompir olupimo in narežemo na 2 cm velike koščke. V večji kozici zavremo vodo, jo solimo in v njej 4 minute kuhamo krompir. Nato ga odcedimo in pustimo v cedilu, da vlaga izpari.
Jabolkom izrežemo peščišče in jih narežemo na krhlje. V večji ponvi ali težki nepregorni posodi pri zmerni temperaturi segrejemo polovico masla in žlico oljčnega olja. Dodamo jabolčne krhlje in jih po vsaki strani pražimo 5 minut oziroma toliko časa, da postanejo zlato rjavi in začnejo karamelizirati. Tedaj jih s penovko poberemo ven in damo na krožnik.
Klobaso narežemo na koščke, timijan osmukamo. V isti ponvi oziroma posodi pri zmerni temperaturi segrejemo preostalo maslo in kanček oljčnega olja, nato pa nanju stresemo krompir in klobaso. Pražimo ju 10 do 15 minut in občasno premešamo, da se hrustljavo, zlato rjavo zapečeta. Solimo in popramo po okusu, vmešamo gorčico in jabolka, nazadnje pa potresemo z lističi timijana. Postrežemo s solato iz vodne kreše.