Kaj boste skuhali danes?
Pečena klobasa z jabolki in gorčico
Jed s klobaso bo malce bolj sveža, če ji bomo dodali jabolko
Pečena klobasa z jabolki in gorčico
Jed s klobaso bo malce bolj sveža, če ji bomo dodali jabolko
Sestavine
- 450 g krompirja
- 30 g masla
- oljčno olje za cvrenje
- 2 sočni kiselkasti jabolki
- 4 sveže klobase (npr. pečenice)
- 2 žlički polnozrnate gorčice
- 3 vejice timijana
- sol in poper
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Sestavine
- 450 g krompirja
- 30 g masla
- oljčno olje za cvrenje
- 2 sočni kiselkasti jabolki
- 4 sveže klobase (npr. pečenice)
- 2 žlički polnozrnate gorčice
- 3 vejice timijana
- sol in poper
Postopek
Krompir olupimo in narežemo na 2 cm velike koščke. V večji kozici zavremo vodo, jo solimo in v njej 4 minute kuhamo krompir. Nato ga odcedimo in pustimo v cedilu, da vlaga izpari.
Jabolkom izrežemo peščišče in jih narežemo na krhlje. V večji ponvi ali težki nepregorni posodi pri zmerni temperaturi segrejemo polovico masla in žlico oljčnega olja. Dodamo jabolčne krhlje in jih po vsaki strani pražimo 5 minut oziroma toliko časa, da postanejo zlato rjavi in začnejo karamelizirati. Tedaj jih s penovko poberemo ven in damo na krožnik.
Klobaso narežemo na koščke, timijan osmukamo. V isti ponvi oziroma posodi pri zmerni temperaturi segrejemo preostalo maslo in kanček oljčnega olja, nato pa nanju stresemo krompir in klobaso. Pražimo ju 10 do 15 minut in občasno premešamo, da se hrustljavo, zlato rjavo zapečeta. Solimo in popramo po okusu, vmešamo gorčico in jabolka, nazadnje pa potresemo z lističi timijana. Postrežemo s solato iz vodne kreše.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krema iz sladkega krompirja in čokolade
Sladki kozarčki v katerih je sladek krompir ne prepoznaven.