© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pita s špinačo, slanino in roquefortom

Slana pita s špinačo bo odličen prigrizek za veselo družbo

Pita s špinačo, slanino in roquefortom

Slana pita s špinačo bo odličen prigrizek za veselo družbo

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
4Ways_Puff_V2

Sestavine

  • 275 g razvaljanega listnatega testa
  • 1 razžvrkljano jajce
  • 125 g kremaste špinače (glej opombo)
  • 8 razpolovljenih češnjevih paradižnikov
  • 50 g nadrobljenega roqueforta
  • 3 rezine mesnate dimljene slanine
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 275 g razvaljanega listnatega testa
  • 1 razžvrkljano jajce
  • 125 g kremaste špinače (glej opombo)
  • 8 razpolovljenih češnjevih paradižnikov
  • 50 g nadrobljenega roqueforta
  • 3 rezine mesnate dimljene slanine

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Testo razvijemo na pekaču, obloženem s papirjem za peko. S konico ostrega noža na vseh straneh označimo (a ne odrežemo) 2-centimetrski rob. Testo po vsej površini premažemo z razžvrkljanim jajcem in pečemo 10 minut. Počakamo 5 minut, nato sredino potlačimo z rokami, rob pa pustimo. Testo obložimo s špinačo, razpolovljenimi paradižnički in nadrobljenim roquefortom ter vrnemo v pečico še za 10 do 15 minut.

2

Medtem v ponvi popečemo rezine slanine, da so zelo hrustljave. Razmastimo jih na kuhinjski brisači, potem pa narežemo ali nalomimo na koščke in z njimi posujemo pito.

Kremasta špinača

1 manjši strok česna sesekljamo in prepražimo na 1 žlički masla. Primešamo 1⁄2 žlice moke in pražimo 2 minuti, nato z metlico počasi vmešamo 0,5 dl mleka. Nežno kuhamo 5 minut, da se omaka zgosti. 100 g špinače prelijemo s kropom, da ovene. Zavijemo jo v čisto kuhinjsko krpo in iztisnemo odvečno tekočino. Grobo jo narežemo in vmešamo v omako, primešamo še 0,25 dl smetane ter začinimo z muškatnim oreškom, soljo in poprom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.