© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pica polžki

Pica polžki iz listnatega testa so odlična izbira za dolg večer pred televizijskim ekranom

Pica polžki

Pica polžki iz listnatega testa so odlična izbira za dolg večer pred televizijskim ekranom

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 10–12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pica polžki

Sestavine

  • 275 g razvaljanega listnatega testa
  • 5 žlic pasiranega paradižnika (passate)
  • ščep soli
  • 1 žlička posušenega origana
  • 80 g rezin šunke
  • 80 g sira, ki se lepo topi (gauda, edamec ...)
  • 1 razžvrkljano jajce

Sestavine

  • 275 g razvaljanega listnatega testa
  • 5 žlic pasiranega paradižnika (passate)
  • ščep soli
  • 1 žlička posušenega origana
  • 80 g rezin šunke
  • 80 g sira, ki se lepo topi (gauda, edamec ...)
  • 1 razžvrkljano jajce

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Testo razvijemo na rahlo pomokani delovni površini in ga premažemo s paradižnikom, pri tem vzdolž vseh stranic pustimo približno 1 cm praznega roba. Paradižnik rahlo solimo ga in posujemo z origanom, nato pa nanj zložimo šunko in naribamo sir.

2

Testo z nadevom tesno zvijemo (začnemo pri daljši stranici). Zvitek za 10 minut damo v hladilnik, nato pa ga narežemo na 10–12 kosov, ki jih plosko polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Polžke premažemo z razžvrkljanim jajcem in jih pečemo 12–15 minut, da se zlato rjavo zapečejo. Preden jih postrežemo, naj 10 minut počivajo.

Priljubljeni recepti

Vroči narastki s kokosom in malinami

Klasična kombinacija okusov - tokrat v narastkih z marmelado in svežimi malinami

1 h 15 min
Enostavno

Losos v pršutovi srajčici s sladkim krompirjem

Losos s pršutom je odlična ideja!

Enostavno

Mala hruškova sladica s hrustljavo oblogo

Slastna, prikupna in bogata

55 min
Enostavno

Špageti s sardinami

Špageti po mediteransko.

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.