Kaj boste skuhali danes?
Pica polžki
Pica polžki iz listnatega testa so odlična izbira za dolg večer pred televizijskim ekranom
Pica polžki
Pica polžki iz listnatega testa so odlična izbira za dolg večer pred televizijskim ekranom
Sestavine
- 275 g razvaljanega listnatega testa
- 5 žlic pasiranega paradižnika (passate)
- ščep soli
- 1 žlička posušenega origana
- 80 g rezin šunke
- 80 g sira, ki se lepo topi (gauda, edamec ...)
- 1 razžvrkljano jajce
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 275 g razvaljanega listnatega testa
- 5 žlic pasiranega paradižnika (passate)
- ščep soli
- 1 žlička posušenega origana
- 80 g rezin šunke
- 80 g sira, ki se lepo topi (gauda, edamec ...)
- 1 razžvrkljano jajce
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Testo razvijemo na rahlo pomokani delovni površini in ga premažemo s paradižnikom, pri tem vzdolž vseh stranic pustimo približno 1 cm praznega roba. Paradižnik rahlo solimo ga in posujemo z origanom, nato pa nanj zložimo šunko in naribamo sir.
Testo z nadevom tesno zvijemo (začnemo pri daljši stranici). Zvitek za 10 minut damo v hladilnik, nato pa ga narežemo na 10–12 kosov, ki jih plosko polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Polžke premažemo z razžvrkljanim jajcem in jih pečemo 12–15 minut, da se zlato rjavo zapečejo. Preden jih postrežemo, naj 10 minut počivajo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Goveji jezik s šparglji
Piščanec z ražnja v citrusni marinadi
Piščanec, odlična marinada in malo čarovnije - pa je tu odlično kosilo.