© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Borovničevi čajni kolački

Borovničevi čajni kolački

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 8 kolačkov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
scones2115

Sestavine

  • 370 g moke in še malo za delovno površino
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 40 g svetlo rjavega sladkorja
  • lupinica 1 velike limone
  • 80 g hladnega masla
  • 300 g borovnic
  • 1 dl sladke smetane
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 2 veliki jajci
  • 1 jajce za premaz
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 370 g moke in še malo za delovno površino
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 40 g svetlo rjavega sladkorja
  • lupinica 1 velike limone
  • 80 g hladnega masla
  • 300 g borovnic
  • 1 dl sladke smetane
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 2 veliki jajci
  • 1 jajce za premaz

Postopek

1

Pečico segrejemo 200 °C. Velik plitev pekač obložimo s papirjem za peko. Moko, pecilni prašek, sladkor in limonovo lupinico zmešamo v veliki skledi. Dodamo na kocke narezano maslo in ga s prsti vtremo v moko, da dobimo grobo drobtinasto zmes (bolje je, da pustimo še nekaj večjih grudic). Dodamo borovnice in narahlo pomešamo.

2

V drugi skledi zmešamo smetano, vaniljo in jajci ter mešanico prilijemo močnati mešanici. Z jedilnim nožem sestavine zmešamo v testo. Stresemo ga na delovno površino in z rokami nežno zgnetemo le toliko, da se testo poveže. Delovno površino rahlo pomokamo in testo sploščimo v ploščo, debelo približno 2,5 cm. Z ostrim nožem jo razrežemo na 8 trikotnikov.

 

3

Kolačke prenesemo na pekač. Jajce za premaz razžvrkljamo in z njim narahlo premažemo kolačke po vrhu. Pečemo jih približno 20 do 25 minut oziroma toliko časa, da se zlato rjavo obarvajo. V nepredušno zaprti se obdržijo do 3 dni.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.