
Juha iz pečene paprike in paradižnika
Preprosta juha iz pečene paprike in paradižnika bo pripravljena, kot bi mignil
Juha iz pečene paprike in paradižnika
Preprosta juha iz pečene paprike in paradižnika bo pripravljena, kot bi mignil

Sestavine
- 1,2 kg pečene paprike
- 1 kg paradižnika
- 4 stroki česna
- 5 dl zelenjavne jušne osnove
- 4 žličke sladke mlete paprike
- 1 žlička zdrobljenega suhega čilija (po želji)
- 4 žlice oljčnega olja
- 8 žlic mletih mandljev
- sol in poper
Preberite tudi

Izboljša okus mesa, nepogrešljiva je tudi v sladicah
Kava, napitek, ki številnim polepša jutro ali jim ga povsem zagreni, ko ugotovijo, da je zmanjkalo dišečih rjavih zdrobljenih zrnc. Ali veste, kako lahko kavo še s pridom uporabite, če ste je skuhali preveč, in kako jo uporabite tudi sicer?

Odlične korejske jedi na domač način
Vse bolj priljubljena korejska kuhinja temelji na rižu, sveži zelenjavi, tofuju, začimbah in slovitem kimčiju.

Ražnjiči - recepti in triki za peko
Odkrijte najboljše trike za pripravo ražnjičev na žaru! Sočni, okusni in vedno popolno pečeni – preberite naše preproste nasvete in recepte.
Sestavine
- 1,2 kg pečene paprike
- 1 kg paradižnika
- 4 stroki česna
- 5 dl zelenjavne jušne osnove
- 4 žličke sladke mlete paprike
- 1 žlička zdrobljenega suhega čilija (po želji)
- 4 žlice oljčnega olja
- 8 žlic mletih mandljev
- sol in poper
Postopek
Papriko odcedimo, paradižnik narežemo na večje kose, česen stremo. Vse damo v zmogljiv mešalnik, dodamo mleto papriko, po želji čili, oljčno olje in mlete mandlje. Gladko zmeljemo, solimo in popramo.
Preden juho postrežemo, jo močno segrejemo na štedilniku ali mikrovalovni pečici. Razdelimo v skodele, na juho nameljemo poper in ponudimo.
Pečene paprike
Za ta recept lahko uporabimo kupljeno pečeno papriko (v olju, ne v kisu), lahko pa papriko spečemo tudi sami – recept je za nas pripravil chef Bine Volčič.
Cele rdeče paprike spečemo v pečici ali na žaru, med peko jih obračamo, da je kožica po vseh straneh ožgana in mehurjasto napihnjena. Pečene paprike za nekaj časa pokrijemo, nato jim zlahka ostranimo kožico. Odstranimo jim še peclje in semena, nato jih uporabimo.