© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zebrast kolač

Klasičen marmorni kolač z nekoliko posebnim vzorcem bo navdušil staro in mlado

Zebrast kolač

Klasičen marmorni kolač z nekoliko posebnim vzorcem bo navdušil staro in mlado

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina 10 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Zebrast kolač

Sestavine

  • 4 jajca sobne temperature
  • 1 skodelica sladkorja
  • 1 skodelica sončničnega olja ali drugega rastlinskega brez izrazitega okusa in še malo za model
  • 1 skodelica mleka sobne temperature
  • 2 skodelici moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 3 žlice kakava v prahu
  • sladkor v prahu za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 jajca sobne temperature
  • 1 skodelica sladkorja
  • 1 skodelica sončničnega olja ali drugega rastlinskega brez izrazitega okusa in še malo za model
  • 1 skodelica mleka sobne temperature
  • 2 skodelici moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 3 žlice kakava v prahu
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Okrogel model premera 24 cm namastimo in obložimo s papirjem za peko. Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov z električnim mešalnikom stepemo sneg, rumenjake pa najprej stepemo s sladkorjem, nato pa vmešamo še mleko in olje.

2

V drugi skledi zmešamo moko, pecilni prašek in vaniljev sladkor. Med počasnim mešanjem postopoma dodajamo rumenjakovo mešanico in nazadnje nežno, da ne upade, primešamo še sneg. Maso razdelimo na dva dela. V en del vmešamo kakav v prahu, zmešan s 3 žlicami vrele vode.

3

Na sredino modela damo 3 žlice svetle mase, nanjo 3 žlice rjave in tako nadaljujemo, dokler ne porabimo obeh. Masa se bo sama razlezla do oboda modela.

4

Kolač pečemo približno 40 minut, nato naredimo preizkus: v sredino zapičimo zobotrebec in če je čist, ko ga izvlečemo, je kolač pečen. V nasprotnem primeru peko podaljšamo še za nekaj minut. Ko se kolač popolnoma ohladi, ga posujemo s sladkorjem v prahu in razrežemo. Otrokom bo najbolj teknil s skodelico toplega mleka.

Brez tehtanja

Brez tehtanja Ker je otrokom lažje meriti sestavine s skodelicami in žlicami, smo izbrali recept brez tehtanja. 1 skodelica = 2 dl.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.