
Kaj boste skuhali danes?
Solata iz paradižnika in melone s pršutom in meto
Solata iz paradižnika in melone s pršutom in meto

Sestavine
- pribl. 500 g paradižnika različnih barv, najbolje domačega
- 1 melona
- 12 rezin kakovostnega pršuta
- prgišče mete
- morska sol
- črni poper
- hrustljav kruh, ko postrežemo
preliv
- 1 1⁄2 žlice šerijevega ali rdečega vinskega kisa
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlička medu

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- pribl. 500 g paradižnika različnih barv, najbolje domačega
- 1 melona
- 12 rezin kakovostnega pršuta
- prgišče mete
- morska sol
- črni poper
- hrustljav kruh, ko postrežemo
preliv
- 1 1⁄2 žlice šerijevega ali rdečega vinskega kisa
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlička medu
Postopek
Najprej naredimo preliv. Vse sestavine zmešamo v skledici in prihranimo.
Paradižnik grobo narežemo (manjše plodove pustimo cele ali jih samo razpolovimo). Melono razdelimo na krhlje in jih narežemo; kosi naj bodo približno enako veliki kot kosi paradižnika. Paradižnik in melono stresemo v skledo in dodamo malo preliva, morske soli in črnega popra. Vejice mete osmukamo in liste drobno narežemo. Pršut razporedimo po krožniku in nanj naložimo paradižnik ter melono. Pokapamo s še več preliva, potresemo z meto in takoj postrežemo s hrustljavim kruhom.
Nasvet
Po želji lahko namesto pršuta uporabimo slani sir, na primer feto.