
Skuša v slanini
Skuša v slanini

Sestavine
- 4 očiščene skuše po 300 g
- 250 g dimljene slanine
- 80 g masla
- 4 manjši stroki česna
- vejice koriandra, peteršilja in timijana
- oljčno olje
- sol
- mleti poper

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 4 očiščene skuše po 300 g
- 250 g dimljene slanine
- 80 g masla
- 4 manjši stroki česna
- vejice koriandra, peteršilja in timijana
- oljčno olje
- sol
- mleti poper
Postopek
Očiščene skuše solimo in v trebušno votlino vstavimo malo masla, cel strok česna, vejice koriandra, peteršilja in timijana.
Tanko narezane rezine dimljene slanine zložimo na delovno površino, tako da se delno prekrivajo, in vanje zavijemo ribe. Postavimo jih na rešetko žara in pečemo približno 20 minut. Občasno jih obrnemo in med peko polivamo z oljem. Pečene ribe ponudimo s poljubno prilogo.