
Kaj boste skuhali danes?
Skuša v slanini
Skuša v slanini

Sestavine
- 4 očiščene skuše po 300 g
- 250 g dimljene slanine
- 80 g masla
- 4 manjši stroki česna
- vejice koriandra, peteršilja in timijana
- oljčno olje
- sol
- mleti poper

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 4 očiščene skuše po 300 g
- 250 g dimljene slanine
- 80 g masla
- 4 manjši stroki česna
- vejice koriandra, peteršilja in timijana
- oljčno olje
- sol
- mleti poper
Postopek
Očiščene skuše solimo in v trebušno votlino vstavimo malo masla, cel strok česna, vejice koriandra, peteršilja in timijana.
Tanko narezane rezine dimljene slanine zložimo na delovno površino, tako da se delno prekrivajo, in vanje zavijemo ribe. Postavimo jih na rešetko žara in pečemo približno 20 minut. Občasno jih obrnemo in med peko polivamo z oljem. Pečene ribe ponudimo s poljubno prilogo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Mehka temna čokoladna torta
Limonovo-pomarančna pita
Šarenka z luštrekom, grahovim pirejem in hrustljavimi mladimi čebulicami
Počasi dušeno svinjsko pleče z jabolčnikom in pastinakom
Svinjsko pleče, ki se bo počasi kuhljalo v loncu, se bo kar samo stopilo v ustih.