© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čipkasti flancati

Krhki flancati v slovo zimi

Čipkasti flancati

Krhki flancati v slovo zimi

Čas priprave 1 h 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 32 flancatov
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cipkasti_flancati

Sestavine

  • 3 velika jajca
  • 400 g moke in še malo za delovno površino in posipanje
  • 50 g sladkorja
  • 4 žlice mleka
  • olje za cvrenje
  • sladkor v prahu za posip
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 3 velika jajca
  • 400 g moke in še malo za delovno površino in posipanje
  • 50 g sladkorja
  • 4 žlice mleka
  • olje za cvrenje
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Razžvrkljana jajca, moko, sladkor in mleko s kuhalnico zmešamo v srednje veliki skledi, da se sestavine dobro premešajo in nastane homogena zmes. Testo z rokami oblikujemo v kroglo, jo zavijemo v folijo in za pol ure postavimo v hladilnik.

2

Testo razdelimo na približno 32 kosov. Na pomokani delovni površini jih razvaljamo v kroge premera 12 cm. Vsakega rahlo pomokamo, prepognemo na pol, nato na četrtino in, če gre, še na osmino. Z ostrim nožem ali škarjami okrog robov izrežemo vzorčke, kot če bi izdelovali papirnate čipkaste prtičke. Čipke razgrnemo in damo na stran, da se testo malo posuši.

3

Olje v cvrtniku ali kozici segrejemo na 180 °C. S koščkom kruha lahko preverimo, kako vroče je: če se kruh v 30 sekundah rjavo ocvre, je primerno vroče. V olje nežno polagamo po 2 ali 3 fl ancate. Cvremo jih približno 1 minuto, da se zlato obarvajo, nato jih položimo na kuhinjsko brisačko, da se razmastijo in ohladijo. Ocvremo še preostale.

4

Ko so vsi fl ancati ohlajeni, jih posujemo s sladkorjem in postrežemo – lahko tudi h kavi, čaju ali vroči čokoladi ali pa kot poobedek. Flancate lahko v nepredušno zaprti posodi hranimo 2 do 3 dni.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.