© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jagodni kolački s polento

Jagodni kolački s polento

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kolačkov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jagodni kolacki s polento

Sestavine

  • 140 g zmehčanega masla
  • 140 g rjavega sladkorja
  • naribana lupina ½ limone
  • 80 g polente
  • 3 razžvrkljana jajca
  • 140 g gladke moke
  • žlička pecilnega praška
  • 1 žlica mleka
  • 140 g narezanih jagod
  • 6 razpolovljenih jagod za okras

preliv

  • 140 g sladkorja v prahu
  • limonov sok
  • 3 jagode, narezane na kockice
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 140 g zmehčanega masla
  • 140 g rjavega sladkorja
  • naribana lupina ½ limone
  • 80 g polente
  • 3 razžvrkljana jajca
  • 140 g gladke moke
  • žlička pecilnega praška
  • 1 žlica mleka
  • 140 g narezanih jagod
  • 6 razpolovljenih jagod za okras

preliv

  • 140 g sladkorja v prahu
  • limonov sok
  • 3 jagode, narezane na kockice

Postopek

1

Pekač za mafine z 12 luknjami obložimo s papirnatimi košaricami. Pečico segrejemo na 180 °C. V mešalni skledi penasto zmešamo maslo s sladkorjem in limonovo lupino. Dodamo polento in še naprej mešamo, da se sestavine povežejo. Počasi dodajamo jajca in mešamo.

2

Moko pomešano s pecilnim praškom in jo na hitro s kuhalnico ali lopatko vmešamo v zmes. Masa je lahko grudasta zaradi polente, zato vanjo vmešamo mleko, da jo zrahljamo, in dodamo nasekljane jagode. Maso razdelimo v papirnate košarice in pečemo 20 minut, da so kolački zlato pečeni in prožni na dotik. Nekaj minut jih ohlajamo v pekaču, nato jih preložimo na kuhinjsko mrežo in do konca ohladimo. (Ohlajene kolačke lahko v zaprti škatli hranimo 2 dni, preden jih okrasimo in postrežemo.)

3

S kolačkov previdno odstranimo papirnate košarice. Sladkor v prahu damo v skledo. Nasekljane jagode damo v drugo posodico z žličko limonovega soka. Z vilicami jih pretlačimo v mezgo. Zmečkane jagode skozi cedilo pretlačimo na sladkor. Po kapljicah dodajamo limonov sok in mešamo, da dobimo gosto tekočo glazuro. Kolačke pomakamo v sladkorno glazuro in takoj okrasimo z jagodnimi polovicami. Preden postrežemo, malo počakamo, da se glazura utrdi.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.