
Jesenski maskarponejev namaz z grozdjem in orehi
Jesenski maskarponejev namaz z grozdjem in orehi

Sestavine
- 200 g sira maskarpone
- belo in rdeče grozdje
- orehi
- maslo in sladkor (po želji)
- sladki prepečenec
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 200 g sira maskarpone
- belo in rdeče grozdje
- orehi
- maslo in sladkor (po želji)
- sladki prepečenec
Postopek
Sladke prigrizke pripravimo tako, da maskarpone namažemo na prepečenec in ga obložimo z razpolovljenimi grozdnimi jagodami in nasekljanimi orehovimi jedrci. Lahko pa jedrca sesekljamo in jih popražimo na maslu, grozdne jagode pa medtem narežemo na manjše kose. Orehe in grozdje vmešamo v maskarpone, po želji malce sladkamo in s pripravljenim nadevom obložimo sladki prepečenec.
Nasvet
Prepečenec se zelo dolgo obdrži v naši kuhinjski omarici, sploh kadar je tesno zaprt in mu vlaga ne more do živega. Zaradi izjemne praktičnosti so tanko narezane in sušene rezine kruha cenili že v daljni zgodovini – prepečenec so na svoja dolga potovanja nosili rimski vojaki, na plovbah okoli sveta so ga jedli mornarji in z njim so si visoko v gorah tešili lakoto pastirji. A današnji prepečenec je precej okusnejši in tako lepo hrustljav! Zato velikokrat zamenja kruh, čeprav je ta na voljo.