
Žitne ploščice s cimetom in suhim sadjem
Odlične za zajtrk, malico v službi ali kot posladek h skodelici kave
Žitne ploščice s cimetom in suhim sadjem
Odlične za zajtrk, malico v službi ali kot posladek h skodelici kave

Sestavine
- 100 g masla
- 200 g ovsenih kosmičev
- 100 g sončničnih semen
- 50 g sezamovih semen
- 50 g sesekljanih orehov
- 3 žlice medu
- 100 g sladkorja muskovado
- 1 žlička mletega cimeta
- 100 g suhega sadja po želji (brusnice, češnje, borovnice ...)
- maslo za pekač
Preberite tudi

Naš najboljši recept za domači prebranec
Prebranec mora biti vroč, sočen, mehek in z lepo zapečeno skorjico. Preizkusili smo številne recepte, a ta je naš favorit.

Pri Zotlarju v Bujah: v kraljestvu pice in brkinskih dobrot
Tokrat smo zavili proti morju in pri Divači zavili levo ter se ustavili na pici pri Zotlarju.

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.
Sestavine
- 100 g masla
- 200 g ovsenih kosmičev
- 100 g sončničnih semen
- 50 g sezamovih semen
- 50 g sesekljanih orehov
- 3 žlice medu
- 100 g sladkorja muskovado
- 1 žlička mletega cimeta
- 100 g suhega sadja po želji (brusnice, češnje, borovnice ...)
- maslo za pekač
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. Dno pekača velikosti 18 x 25 cm premažemo z maslom. Kosmiče, semena in orehe premešamo, jih razporedimo po pekaču in pražimo v pečici 5 do 10 minut.
Maslo, med in sladkor na nizkem ognju segrevamo v ponvi, da se maslo stopi. Dodamo mešanico praženih kosmičev, semen in orehov ter suho sadje (če je sadje večje, ga prej razrežemo na koščke) in cimet. Premešamo. Zmes prenesemo v pekač in rahlo pritisnemo. Pečemo 30 minut in ohladimo v pekaču. Razrežemo na 12 ploščic.