
Žitne ploščice s cimetom in suhim sadjem
Odlične za zajtrk, malico v službi ali kot posladek h skodelici kave
Žitne ploščice s cimetom in suhim sadjem
Odlične za zajtrk, malico v službi ali kot posladek h skodelici kave

Sestavine
- 100 g masla
- 200 g ovsenih kosmičev
- 100 g sončničnih semen
- 50 g sezamovih semen
- 50 g sesekljanih orehov
- 3 žlice medu
- 100 g sladkorja muskovado
- 1 žlička mletega cimeta
- 100 g suhega sadja po želji (brusnice, češnje, borovnice ...)
- maslo za pekač

Kako pravilno uporabimo vaniljev strok
Pravijo, da je vaniljev strok za peko, to kar je česen za kuho. Hrani doda esenco, ki v nas sproži zadovoljen "mmm". Pripravili smo kratek vodič, kako se pravilno uporabi vaniljev strok.

Viralna zdrava sladica, ki je obnorela svet
V svetu, kjer se kulinarični trendi širijo s hitrostjo svetlobe, je ribana lubenica (ang. watermelon shaved ice) še ena izemd poletnih domislic, ki je čez noč postala spletna senzacija.

Priljubljen italijanski liker je hit poletnih večerov
Limončelo ni le alkoholni napitek, temveč tudi simbol sredozemske lahkotnosti, gostoljubnosti in uživanja življenja.
Sestavine
- 100 g masla
- 200 g ovsenih kosmičev
- 100 g sončničnih semen
- 50 g sezamovih semen
- 50 g sesekljanih orehov
- 3 žlice medu
- 100 g sladkorja muskovado
- 1 žlička mletega cimeta
- 100 g suhega sadja po želji (brusnice, češnje, borovnice ...)
- maslo za pekač
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. Dno pekača velikosti 18 x 25 cm premažemo z maslom. Kosmiče, semena in orehe premešamo, jih razporedimo po pekaču in pražimo v pečici 5 do 10 minut.
Maslo, med in sladkor na nizkem ognju segrevamo v ponvi, da se maslo stopi. Dodamo mešanico praženih kosmičev, semen in orehov ter suho sadje (če je sadje večje, ga prej razrežemo na koščke) in cimet. Premešamo. Zmes prenesemo v pekač in rahlo pritisnemo. Pečemo 30 minut in ohladimo v pekaču. Razrežemo na 12 ploščic.