
Jagnječje zarebrnice z zelišči in pečeno zelenjavo
Jagnječje zarebrnice z zelišči in pečeno zelenjavo

Sestavine
- 2 papriki (katere koli barve)
- 1 velik sladki krompir
- 2 bučki
- 1 rdeča čebula
- 1 žlica oljčnega olja
- 8 jagnječjih zarebrnic
- 1 žlica timijanovih lističev
- 2 žlici metinih lističev
- sol
- poper
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 2 papriki (katere koli barve)
- 1 velik sladki krompir
- 2 bučki
- 1 rdeča čebula
- 1 žlica oljčnega olja
- 8 jagnječjih zarebrnic
- 1 žlica timijanovih lističev
- 2 žlici metinih lističev
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Pripravimo zelenjavo. Papriki prerežemo in odstranimo semena, krompir pa olupimo. Paprike, krompir in bučke narežemo na večje koščke, čebulo pa na režnje. Vso zelenjavo damo v velik pekač in jo pokapamo z oljčnim oljem ter začinimo z obilico mletega črnega popra. V pečici jo pečemo 25 minut.
Zarebrnicam medtem obrežemo čim več maščobe. Zelišča nasekljamo in jih zmešamo z malo mletega črnega popra ter z mešanico obložimo zarebrnice.
Zelenjavo vzamemo iz pečice, jo obrnemo in potisnemo na eno stran pekača. Na vroč pekač priložimo zarebrnice in vrnemo v pečico za 10 minut.
Po 10 minutah zarebrnice obrnemo in jih pečemo še nadaljnjih 10 minut, da sta zelenjava in meso mehka in rahlo ožgana. Na servirnem pladnju zelenjavo in zarebrnice zmešamo in postrežemo.
Caciki
K jagnjetini se imenitno prileže omaka caciki. Pripravimo jo tako, da po dolgem razpolovimo polovico kumare in ji odstranimo semena, nato jo grobo naribamo, posipamo s ščepom soli in iztisnemo tekočino. V skledi jo dobro zmešamo s 170 g grškega jogurta, strtim strokom česna in prgiščem sesekljane mete.