
Jagnječje zarebrnice z rožmarinom in solato iz jajčevca in leče
Omamna jagnječja pečenka v vseh odtenkih vijoličaste …
Jagnječje zarebrnice z rožmarinom in solato iz jajčevca in leče
Omamna jagnječja pečenka v vseh odtenkih vijoličaste …

Sestavine
- 1 jajčevec
- 2 žlici repičnega olja
- 2 srednje veliki rdeči čebuli
- 300 g jagnječjih zarebrnic, pripravljenih na francoski način
- 1 žlica drobno nasekljanega rožmarina
- 250 g kuhane zelene leče
- velika pest mete
- velika pest peteršilja
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 2 žlici pinjol (po želji)
- sol
- poper

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 1 jajčevec
- 2 žlici repičnega olja
- 2 srednje veliki rdeči čebuli
- 300 g jagnječjih zarebrnic, pripravljenih na francoski način
- 1 žlica drobno nasekljanega rožmarina
- 250 g kuhane zelene leče
- velika pest mete
- velika pest peteršilja
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 2 žlici pinjol (po želji)
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Jajčevec po dolgem razpolovimo, ga nekajkrat zarežemo in premažemo z oljem. Čebuli olupimo, narežemo na krhlje, damo v manjši pekač, nanje položimo polovici jajčevca in postavimo v pečico za 20 minut. Medtem zarebrnice začinimo s soljo in poprom in jih po zunanji strani natremo z rožmarinom. Meso položimo v pekač k jajčevcu in pečemo še 25 minut, da se oboje speče. Meso vzamemo iz pekača, ga pokrijemo in pustimo počivati 5 minut.
Kuhano lečo segrejemo. Pečen jajčevec narežemo na kocke in jih v skledi zmešamo z lečo, čebulo, meto, peteršiljem, kisom, preostalim oljem in pinjolami. Jagenjčka narežemo na posamezne zarebrnice in postrežemo z lečno solato.
Nasvet
* Zgornji del reber očistimo mesa in maščobe ter jih do čistega ostrgamo – ali pa prosimo mesarja, da to stori namesto nas.